Øhavsmuseet

Dette ret seværdige nye museum (indviet juni 2021) er et element af flere aktiviteter på den nu ledige store slagterigrund i Faaborg havneområde, der støder op til den moderniserede havnefront. Lad os starte med en kort intro (museets egen tekst) –  derefter nogle illustrative eksempler  og sluttelig sammensætning.

Mærk Magien

Øhavsmuseet er det første museum i Danmark, der sætter dig og naturen i centrum. Her kan du mærke dig selv og finde dine rødder. Med lyd, lysdesign, stemninger og spændende fortællinger føres du gennem 5 tidsaldre. Oplev, hvordan mennesket til alle tider er blevet påvirket af naturen. En magisk verden åbner sig, og du vil opdage, at de er en del af noget større, alt er forbundet.

Træet væltede under stormen Malik ved Hvidkilde gods (Svendborg Kommune). Nu har det fået et nyt liv ved Øhavsmuseet, hvor det skal agere blikfang. Træet er delt i to gange fire meter, og rodnettet er bevaret.

En træskærer sattes i gang med at arbejde med træet og skabte en skulptur. Skulpturen kom til at hedde ”Historiens Rødder”. Den blev indviet under Kulturnatten i Faaborg den 17. juni 2022.

Kortoversigt – Faaborg havneområde. Bemærke “Øhavsmuseet” til venstre og følg pilen ind mod centrum. Nemt at finde ved havneområdet.

Blogejeren på opdagelse i “den kunstige natur”.

Havet og stranden – skal opleves LIVE….

Information om Faaborgs tilstødende områder (Svanninge)

Test for publikum – altid interessant

Den er sværere end man(d) tror….

også for det smukke køn.

Øhavsmuseet – Faaborg

Et besøg på Øhavsmuseet er også et besøg i Geopark Det Sydfynske Øhav (jf. link nedenfor). Der er – som antydet ovenfor – gode udforsknings muligheder på museums niveau. Det byder på interessante udfordringer for alle aldre. Gennem hele udstillingen er der et hemmeligt “børnespor”, så oplevelsen i børnehøjde bliver lige så stor som for voksne.

Ved besøgets start på Øhavsmuseet udleveres en lydbaseret guide, hvor historier er indtalt af professionelle skuespillere. Den indgår i entrébilletten,

Endnu en seværdighed – værd at besøge – i den idylliske sydfynske købstad.

Links

https://www.ohavsmuseet.dk/

https://www.visitfyn.dk/fyn/byer-og-oeer/geopark-det-sydfynske-oehav

https://www.visitfaaborg.dk/

 

DEL SIDEN

6 kommentarer til “Øhavsmuseet”

  1. Endnu et spændende sted på Fyn, som må tilføjes listen over steder at besøge, når lejlighed gives. Flotte panoramaer, som får mig til at tænke på de mange fantastiske panoramaer i min barndoms Zoologisk Museum i København. Dertil er der nu tilføjet “Sansetest” og “Hjernebølgetest”, så det lever op til nutidens teknologiske muligheder.

    1. @Per Jan: Korrekt – også jeg associerer med ungdommens besøg på Zoologisk Museum i Kbhvn. Museet er ikke stort, men der har været “nogle fonde” indover, siden de kunne præstere det seværdige materiale på en så lille matrikel (tidl. Danish Crowns lokale direktørbolig)

  2. Du er god til at finde (og skrive om) sådanne relativt upåagtede steder. Det er prisværdigt med lokalt initiativ.

    1. @Eric: Mange tak for venlige ord. Lokale initiativer kan indimellem være vellykkede i samspillet mellem store/mindre pengefondes midler og lokale ildsjæle. Blogindlæggets museum er et sådant eksempel.

  3. Hvor spændende. Kommer til at filosofere over de gange jeg har oplevet noget for første gang. En tur i mosen kan være fantastisk, når man kommer fra brostenene.

    1. @DAX: Mosen er et underligt naturfænomen. Man kan roligt fornemme kontrasten fra Frederiksbergs brosten 😉

Kommentar til indlæg:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 3 = 3