Finalen i Fuengirola

Den kendte 80+ årige og stadig aktive kulturpersonlighed Niels Bang bliver pludseligt bortført i forbindelse med en let personpåkørsel en mørk novemberaften i 2018. Det sker på en sidegade til Grønningen i Københavns centrum.

Den forulykkede ældre mand bliver umiddelbart herefter af tre maskerede mænd tvunget ind i den bil, der ramte ham. Den bortførte ældre mand forsvinder herefter og trods ihærdig eftersøgning henlægges sagen senere af Københavns Politi som uafklaret.

Fire personer på den nu nedlagte kostskole Det Kongelige Opfostringshus kender via deres aktive medvirken til den egentlige sandhed om bortførelsen og ikke mindst motivet.

Drengeårene som elev – ”skorpe” – på Det Kongelige Opfostringshus sidder dybt i hovedpersonen Edgar Halk. Det gør den også for de tre andre nulevende skolekammerater, som han stadig har kontakt med. Årene som antikvarboghandler og den lejlighedsvise funktion som ghostwriter har skabt flere nære faglige og personlige relationer, såvel i Danmark som i EU´s lande.

Sent i livet opnås også en nær kontakt til en tidligere svensk professor, der i sit professionelle liv har været tilknyttet det skånske Lunds universitet og den svenske militære efterretningstjeneste MUST. Denne person har ligeledes haft et anstrengt forhold til afdøde Niels Bang, der skyldes fælles hændelser i deres privatliv.

Den 70+ årige antikvarboghandler Edgar Halks private liv bliver yderligere udfordret af mødet med en livsarving. I det professionelle liv planlægges afviklingen af sit mangeårige antikvariat i Odense, der blandt andet fører ham kortvarigt til Prag for at afhænde en bogsamling til en tjekkisk kollega. Også her venter en overraskelse, der har tråde i et krydsfelt af såvel en tidligere brutal begivenhed i Nice som til ”De Fire Søstre”, et begreb fra Den Kolde Krigs spionverden.

Handlingen foregår såvel på udvalgte lokationer i Skandinavien som på kendte turistområder på det spanske fastland, henholdsvis i Costa del Sol og Costa Blanca og i Tjekkiet, Polen og Tyskland.

Udgives i august 2024

KOMMER SNART
Udgives August 2024

DEL SIDEN