Camp Adventure – Skovtårnet

Sydsjællands vartegn

Skovtårnet ved Camp Adventure må siges at være en oplevelse i særklasse. Noget anderledes, som ikke opleves i hverdagen.  Først lidt baggrund omkring det nyere etablerede område (tekst delciteret/-korrigeret fra hjemmesiden):

Camp Adventure er en privat iværksættervirksomhed, der udspringer af søstervirksomheden Manova fra København. Camp Adventure og Skovtårnet er drevet frem af en gruppe erfarne, nysgerrige og arbejdsomme medarbejdere og eksperter med internationalt udsyn og ambitioner.

Missionen har fra starten været at få mennesker ud og opleve naturens skønhed ved at iscenesætte naturen på nye måder og gøre den tilgængelig. Altid med respekt for naturens oprindelighed og med et højt fokus på æstetik og kvalitet.

Siden 2013 har Camp Adventure forpagtet bygninger og tilhørende jord på knap 30 hektar af Gisselfeld Kloster (cirka 20 fodboldbaner). Området er også kendt som Denderup Vænge og er kendetegnet ved at være et kuperet landskab, dannet i istiden, med Brødebækken som gennemløbende, omkranset primært af store bøge- og egetræer.

“Vejviser”

Samme år opførte Camp Adventure Danmarks største klatrepark i skoven omkring og over Brødebækken. Allerede efter første sæson stod det klart, at stedet havde potentiale til at udvikle sig og tilbyde andre former for naturoplevelser. I 2014 besøgte en delegation fra Camp Adventure flere udsigtstårne i Europa, og her blev idéen om at skabe Skandinaviens første udsigtstårn til.  Processen forløb afsluttedes med det færdige projekt i 2019.

Som noget helt unikt fik Camp Adventure lov til at bygge Skovtårnet i fredskov. Den 31. marts 2019 åbnede Camp Adventure – Skandinaviens første udsigtstårn tegnet af EFFEKT arkitekter.  Aktuelt er det ikke færdigudviklet.  Fremtiden på Camp Adventure indebærer planer om etablering af en blomstermark, større velkomstbygning med mødefaciliteter, en restaurant og en butik, ligesom der i fremtiden vil blive tilbudt forskellige muligheder for anderledes overnatning.

Camp Adventure har fra starten haft et internationalt udsyn og arbejder på at sprede konceptet til resten af verden. Den store internationale interesse, som Skovtårnet fra starten har oplevet, har bidraget til, at dette forretningsområde allerede fra starten har været en realitet.

Camp Adventure – og i særdeleshed Skovtårnet – har modtaget støtte fra EU-udviklingspuljen LAG. Derudover har Vækstfonden og Nordea lånt Camp Adventure penge til projektet.

Skovtårnet

Skovtårnet er 45 meter højt. Øverst er platformen, der befinder sig 135 meter over havets overflade. Dette gør det til det højest tilgængelige punkt på hele Sjælland. Når man står på toppen, kan man se 25 km ud over det sydsjællandske landskab og kigger man nordpå i klart vejr, kan man faktisk se helt til Øresundsbroen, Turning Torso i Malmø og dele af den københavnske skyline.

Informationstavle på vejen til Skovtårnet

Selve turen op i skovtårnet giver en helt unik fornemmelse, hvor man kan se naturen fra helt nye perspektiver. Når man følger den spiralformede opstigning, vil man opleve træerne helt tæt på, for til sidst at slutte af med trækronerne i øjenhøjde og det overvældende vue ud over Sjælland.

Gangbro undervejs

Turen ud til selve skovtårnet foregår via en 900 m lang boardwalk i skoven. Her kan man både opleve Camp Adventures klatrepark tæt på, men samtidig opleve skoven, og den skønne natur som skovtårnet befinder sig i. Undervejs er der flere udkigspunkter og mulighed for at sætte sig og nyde naturen.

Et hvil på en “naturbænk”

Der vandres mod toppen og gøres holdt og reflekteres

Der hviles ud efter motionen

Skovtårnet er et unikt bygningsværk i sig selv og et ”must-see” for arkitekturinteresserede. Det er tegnet af Effekt Arkitekter og allerede inden åbningen har skovtårnet vundet flere internationale priser. Hovedkonstruktionen er lavet med vedligeholdelsesfrit cortenstål samt lokalt sydsjællandsk egetræ fra Bregentved Gods og Gisselfeld Kloster.

Udsigten er hele vejen rundt enestående. Blandingen af ren natur (skovarealer) og i det fjerne byområder er formidabel, især når det danske vejr yder den maksimale sigtbarhed. 

Blogejeren nød turen sammen med sine gæster.

 

Links:

https://www.campadventure.dk/priser/

DEL SIDEN

10 kommentarer til “Camp Adventure – Skovtårnet”

 1. Udsigtstårnet ser ud til at være en unik bygning med en fantastisk udsigt. Umiddelbart bliver jeg skeptisk over at læse: ” er drevet frem af en gruppe erfarne, nysgerrige og arbejdsomme medarbejdere og eksperter med internationalt udsyn og ambitioner ”, men det ser i høj grad ud til at missionen er lykkedes – og imponerende, at de fik lov at bygge i fredskov; det er ellers noget nær umuligt. Det må skyldes at projektet er exceptionelt godt, både naturmæssigt og publikumsvenligt. Håber efterårsvejret bliver godt, så jeg kan nå forbi inden vinteren.

  1. @Per Jan: Jeg vil varmt anbefale dig en tur i tårnet; forinden kan du nyde turen gennem skovarealet. Byggetilladelsen til fredskov giver dig særlige refleksioner, forstås!

 2. Hvor er det smukke billeder! Jeg må bestemt ned og opleve Skovtårnet og Camp Adventure.
  Jeg har hørt og læst så meget om begge dele.
  Det var spændende at læse, at Camp Adventure fik lov til at bygge Skovtårnet i fredskov og også, at Skovtårnet er det højeste tilgængelige punkt på hele Sjælland.
  Smukt portræt også af blogejeren!

  1. @Madame: En tur fra det nordsjællandske til Camp Adventure kan absolut anbefales. Det er et “kultiveret” område og udsigten fra Skovtårnet er mageløs på en sigtbar-venlig dag.

 3. Imponerende, men man skal sandelig ikke lide af højdeskræk. Jeg beundrer de arbejdere, der bygger skorstene med glideforskalling – pyha!

  1. @Eric: Du er et skatkammer af viden: “Glideforskalling” – anede ikke, at det begreb/ord fandtes. Nuvel, jeg meddelte mig også i slige vendinger til mine ledsagere på vej op og tænkte på den gamle reklame fra New York, hvor stilladsarbejdere balancerer frygtelig højt oppe i 1920erne og 1930erne.

 4. Tænkte det samme som Eric, bortset fra det med glideforskallingen, og jeg fik også associationer til det berømte billede af stilladsarbejderne i New York. Jeg vil ikke sige, at jeg ligefrem lider af højdeskræk, men jeg føler mig nu alligevel mest tryg med begge fødder plantet direkte på landjorden. Måske er det derfor, det ikke er blevet til noget med at entre Skovtårnet endnu, men hvem ved, måske vil det lykkes nogen at overtale mig en skønne dag?

  Fine billleder!

  1. @Uffe Jerner: Jeg havde “syet” turen sammen for mine gæster, så vi startede i Fuglsang og på vejen retur til Frederiksberg droppede vi ind i Camp Adventure. En tilsvarende rute kunne med fordel anvendes af Jerner-parret, ifald de lod sig friste til en Fuglsang-tur ( https://hulegaard.dk/fuglsang-fortid-og-nutid/ ).

   Akrofobi er en ærlig sag og den kvindelige gæst stoppede på vejen op. – Ved f.eks. “Bridgewalking” på den gamle Lillebæltsbro bliver folk også nogle gange overrasket. Også det er en stor og anderledes oplevelse, ifald højder ikke generer deltageren.

   Trygheden ved “jordforbindelsen” deltes for øvrigt også med anden (nu afdød) fem år ældre kendt maskulin person med samme fødselsdag som kommentatoren. 😉

   Tak for de venlige ord om mine fotos.

 5. Jeg hørte om Skovtårnet i bestemt form for noget tid siden, som om man burde vide hvad det var fordi bestemt form af generiske navne udløser den reaktion i mig; tillad mig at sammenligne – bondehuset, slotsruinen, skovrideren, – fortsæt selv – skovtårnet. Nå er det noget nyt og moderne! aha!

  Og nu fik jeg virkelig en fin forklaring med dejlige billeder og en motionsberiget blogskriver til sidst! God inspiration til en tur. Tak for godt indlæg!

  men undrede mig over at jeg ikke havde hørt om det f

  1. @DAX: Den sydsjællandske presse kan indimellem (som andre ditto) være noget selvcentreret. Noget jeg også oplever på Fyn. Men Politiken bragte ved opstarten for nogle år siden en pæn doku. Og jeg lovede mig selv, at det var “to do”. Det gælder for øvrigt også andre eksempler, som vil fremkomme på bloggen ad futura.

Kommentar til indlæg:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

9 + 1 =