Ånd er magt

For nylig var jeg til en helsemesse. Lad os afspille indtrykkene, inden julens kalorier invaderer tankerne og smagsløgene. Denne signatur har besøgt adskillige helsemesser i ind- og udland af forskellige grunde, primært fordi den ledsagende person af hunkøn følte sig draget af emnet. Denne gang var jeg alene til et gensyn med en helsemesse på Fyn.

“Træk et kort!” – En noget kraftig dame på én af helsestandene var den første, der med dette tilbud rev mig ud af min sædvanlige messe-perceptions-mode. Et kort blik på standens tilbud fortalte mig med et nanosekunds klarhed, at der var tale om Tarotkort. Jeg afviste så venligt, det var muligt. Hun kunne jo umuligt vide, at denne signatur blandt sine eks-hustruer havde oplevet Tarotkortenes mystik i adskillige varianter, dog oftest med diskutable unøjagtigheder, der (som det hedder på nudansk) lå temmelig langt udenfor skiven.

Men der var gudskelov andre herligheder – eller gentagelser, som enhver “rutineret” messedeltager kunne konstatere. Hypnose i Hypnoterapi, Klangmassage, Intuitive malerier (formodes at være tilfældet de fleste gange for billedkunstnere?), Reiki Healing, Blindtegning, Hjertepower(ikke at forveksle med Hjertestarter?), Holistisk energiterapi og massage, jordstråler, krystaller, sexologisk rådgivning (der stod mærkelig nok ingen ved den stand?) og Kinesiologi samt Spirituel Balancering, Afdødekontakt og husbalancering.

Sidstnævnte husbalancering fik mig til at tænke på mit eget gamle (moderniserede) 133-årige byhus, der dog så vidt fornemmes stadig har det godt. Den i øvrigt nydelige kvindelige husbalancekunstner sad fordybet i analyse med en jævnaldrende kvinde ved et lille intim-indrettet bord og jeg ville ikke forstyrre…balancen.

Man blev da – gudskelov – ej heller snydt for det i tiden så potente begreb: “livstils coach”.

Nu nærmer  vi os…

Astrologi, håndlæsning (kiromanti) og clairvoyance var også på menuen. Og så er det nu – kære læser – at der skal fokuseres for alvor! Denne signatur har prøvet dem alle tre. Flere gange, såvel ind- som udland! Meget forskellige oplevelser. Udsagnene og “resultaterne” har været meget blandede – sagt ligeud “spild af tid og penge”.

Men som alle (fornuftige) regler gives der undtagelser. I to tilfælde, hvor mandlige astrologer kombinerede astrologien med kiromantien, var der “bingo”. I begge tilfælde – vurderet over en årrække på 20-30 år – har forudsigelserne (både de vidunderlige og det absolut modsatte) haft en rigtighed på cirka 80 procent. Det giver en så rationel og kontant personlighed som denne signatur  metervis af stof til eftertanke.

Der er mere mellem himmel og jord!

Nogle af standenes kvindelige deltagere måtte styrke sig med lidt nikotin udenfor; om det så yderligere åbner perspektiverne til den alternative verden, kender denne signatur ikke svaret på. Retfærdigvis skal siges, at der ikke var nogle stande på messen med “rygeafvænning”.

Min for længst afdøde bedstefar og mentor udtrykte det (i andre sammenhænge) så præcist:

Ånd er magt!

 

DEL SIDEN

10 kommentarer til “Ånd er magt”

 1. Tak for dette indblik i sælsomme helbredelsesmetoder m.v. Jeg havde nok sluttet mig til rygerne og funderet over, om “husbalance” mon er jordskælvssikring eller økonomisk rådgivning.

  1. @Eric: Næsten lige så hurtigt som den norske stormesters nylige lynskak-VM-sejr modtages denne observante og sprogligt finurlige kommentar. Og ja – piben havde nok fået en anden lyd, ganske som adskillige indbyggere i Aalborg-forstaden Lindholm kan registrere ved den aktuelle højprofilering af navnet “Lindholm”, hvor nogle kunne fristes til at sige “Ånd er magt”.

 2. Jeg har aldrig besøgt en helsemesse. Aldrig følt mig fristet af den slags tilbud. Tror ikke på den slags 🙂
  Ånd er for mig Gud

  1. Ånd er noget utroligt vanskeligt definerbart. F.eks. er den ene af de nævnte “succesrige” astrologer/kirologer en absolut troende kristen.

 3. ” Udsagnene og “resultaterne” har været meget blandede – sagt ligeud “spild af tid og penge”.”

  Åh, hvor er vi enige…;-)

  Og tror man ikke på det, så er der ikke noget af det der hjælper, men det gør alverdens recepter jo heller ikke altid.

  1. Indlægget skulle gerne “balancere” mellem sund skepsis og accept af, at der er mere mellem himmel og jord….osv. 😉

 4. Sjovt, sikke masse forskelligt man kan blive tilbudt for at få et indblik i sit liv, både det forrige det nuværende og måske det næste..jeg har hoppet på hypnosen indenturen til Syd Amerika, simpelthen for araknofobi..om det hjalp? nix, render stadig langt væk fra krybet

  1. Lidt har hypnosen måske alligevel hjulpet, eftersom du er meget aktiv på det verdensomspændende (edderkoppe-)internet. 😉

Kommentar til indlæg:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

76 − = 69