hulegaard.eu

March 1, 2008

Nej til købesex

Filed under: Politik, Kvinder, Købesex — hulegaard @ 11:03 am

Vi nærmer os den dag i året, hvor alle (brave?) mænd skal passe på. Vi nærmer os kvindernes kampdag d. 8.marts 2008.  Dansk Kvindesamfund lancerer i dag d. 1. marts en hjemmeside ( www.tagstillingmand.dk  ), hvor kendte mænd har taget stilling til købesex.

Persongalleri

Det maskuline galleri af afstandstagere rummer meget forskellige erhverv fra forbundsformænd, politikere, kunstnere og journalister. Sidstnævne gruppe udmærker sig ved også at have en landskendt chefredaktør i galleriet.  Billederne ledsages af en kortere kontra-argumentation.

Hjemmesiden rummer også et (foreløbigt) program over temaet “Forbyd sexkøb nu”, bl.a. et særdeles volumiøst program i Christianshavns Beboerhus.  Her vil emnet blive vinklet i næsten alle grader.

Fra de prostitueredes side lyder der kritik af kampagnen.

»Jeg anklager Dansk Kvindesamfund for kvindeundertrykkelse. Jeg anklager dem for at promovere sig selv med kampagner, der er ringeagtende over for kvindekønnet. Deres kampagner reducerer kvinder til uselvstændige og psykisk syge mennesker, hvis liv og velbefinden mænd har ansvaret for,« lyder det fra den anonyme kvinde bag bloggen »En luders dagbog.«

Refleksion

Emnet er både følsomt og kontroversielt. Der fokuseres på verdens såkaldte ældste erhverv.  Et erhverv, der består af mange “typer af beskæftigede”.  Der er f.eks. narko-ludere, der er import-kvinder (hovedsagelig fra Afrika og Østeuropa), der kvinder, som vælger at supplere deres daglige indtjening af forskellige grunde og der er såkaldte luksus call-girls. Sidstnævnte gruppe kan igen have flere vinkler til denne - i reglen midlertidige :-)  - beskæftigelse.

Det er et “erhvervsområde”, hvor to “d´er har en særlig betydning: D(rift) og D(iskretion). Det gælder såvel det kvindelige, som det mandlige segment. Sidstnævnte har det med at blive glemt i denne forbindelse.  Skåret ud i pap er der såvel kvindelige som mandlige prostituerede og kunder!

Ethvert idealistisk initiativ kan fremtræde nyttigt, men taber ofte pusten i realiteternes verden.  Sidstnævnte er en “potent” faktor i prostitutionsbranchen.

Flyttes behov, hvis der trækkes et stort forbuds-kondom nedover et bestemt segment af aktivitet?  Emnet er ikke så enkelt som ja eller nej….men det er der jo sjældent noget, der er :-) !

Powered by WordPress