hulegaard.eu

February 28, 2008

Alternativ skopudsning

Filed under: Skopudsning, Fetich — hulegaard @ 7:25 pm

Lad mig starte med en ubehagelig erkendelse: Jeg er ikke god til at pudse mine sko. Ikke at der sidder mudder rundt om de solide Ecco-sko, men alligevel…det er ikke godt nok. Når jeg er udenlands, går der lommepenge til skopudsning på udvalgte steder som en del af “oplevelsen”. 

En artikel for ganske nylig gjorde mig - behersket - glad. Kombinationen af biblioteksbesøg og samtidig skopudsning lyder som “sød bibliofil skosværte i mine øregange”.

Alternativ skopudsning

De fleste søger til biblioteket for at få fred og ro til at læse eller fordybe sig i personlige interesser. Det var også tilfældet for en 23-årig medicinstuderende, da hun i december befandt sig på læsesalen på Odense Universitetsbibliotek. Men roen blev dog hurtigt afbrudt, da alskens smaskelyde pludselig tonede frem under læsepulten.

Hun begyndte at fokusere og fik et chock. Under bordet lå en mand på maven i fuld gang med en helt særlig form for interesse, idet han oralt var ved at ‘voldtage’ hendes lyserøde sko med kys og tungeslik.

- Jeg tænker, det må være noget, jeg har fundet på, for så mærkelige er der ingen mennesker, der er. Så jeg sætter min fod ind under pulten igen, men ud til siden, så jeg kan læne mig ud over pulten og se den. Så kommer smaskelydene igen, og jeg læner mig til siden og ser den her mand i fuld gang med at slikke løs på min sko. Jeg begynder at bevæge foden op og ned, og hans hoved følger med, mens smaskelydende bare bliver højere og højere, fortalte den 23-årige unge kvinde til Fyns Stiftstidende.

Episoden endte med, at hun nærmest flygtede fra biblioteket af bar forbløffelse og chok. Hun fortalte først bibliotekets personale om sagen, da hun vendte tilbage næste dag og pludselig spottede skoslikkeren mellem reolerne.

- Han står og trækker en bog ud og ind af en reol, mens han glor på mig. Mine hænder begyndte at ryste, fortalte hun videre til den udmærkede Stiftstidende.

Efterfølgende har hun vasket og skrubbet sine lyserøde sko, og faktisk har hun ikke brugt dem siden. Hun gruer også stadig for at møde skoslikkeren på biblioteket, så hun sætter sig altid steder, hvor der er andre mennesker.

Odense Universitetsbibliotek har lovet at følge op på sagen. Der findes ingen overvågning på biblioteket, men biblioteket har altid deres biblioteksbetjente gående.

Et eksperråd (læge og seksualforsker Christian Gravgaard): “Det er ikke usædvanligt at have lysten. Det usædvanlige er, at han handler på det ved at slikke sko på en, som ikke ønsker det (….)internettet er et godt sted til at finde folk, der synes, det er sjovt at få slikket sko(….)nogen burde tage en seksualpædagisk samtale med ham”.

Refleksion

Jeg har mega-svært ved at tage det alvorligt. Denne blogejer spekulerer på, om en sådan historie havde fået adgang til (de gamle dages monopol af ) betalingsaviser?  Reflektionerne ruller videre….måske skulle den unge dame ikke vælge medicin-studiet, men et mere virkelighedsfjernt ditto (jeg skal undlade at komme med forslag…).

I min optik havde enhver sund ung kvinde (eller mand :-) ) enten sagt en frisk bemærkning til denne skoslikker, alternativt pandet ham en med skosnuden :-( !

Jeg har siddet såvel på den pågældende læsesal (SDU) som mange andre bibliotekslæsesale i ind- og udland.  Erkendt: Ingen har slikket mine skosnuder, men jeg er jo heller ikke 23 år mere :-) ……

De læsere, der synes, denne blogejer mangler empati….har sikkert ret :-) - nu vil jeg finde skosværten af mærket “fetich” ( :-) )  - fortsat god dag!

Powered by WordPress