hulegaard.eu

February 23, 2008

Kalorielet Claus Meyer

Filed under: Restaurant, Claus Meyer, Meyers Deli, Gastronomisk teambuilding — hulegaard @ 1:15 am

I min optik findes der groft sagt to typer af kokke. De reserverede og de multi-kommunikative. Sidstnævnte grupper byder på nogle mad-snedker-profiler, der med (u)regelmæssige mellemrum dukker op i mediernes søgelys, ofte med synspunkter om alt og intet, bogudgivelser og alternative mediestunts samt optræder på premierebilleder, der intet har med madlavning at gøre.  

Sidstnævnte profil udmærker sig også ofte med opstart af indtil flere restauranter, ofte med et eller to grundlæggende mad-koncepter.  Et eksempel kunne være kokken Claus Meyer.  Mere specifikt….

Meyers Deli

Dagens ret denne halvvåde og milde februar-aften var bagt Vesterhavstorsk med cremet polenta og søde bagte vinterporrer.  Som der stod i den ledsagende tekst:”Dagens ret er hjertesund og en fedtenergiprocent på max.30″.

Jeg er en glad fiskespiser og min kontantbeholdning matchede prisen på 125 Dkr. for denne ret.  Den blev helt bevidst skyllet ned med kildevand for netop at kunne smage retten totalt.  Min store svaghed for brød gjorde, at jeg bad om nogle skiver som supplement. De manglede, da retten kom, men den (ægte!) servile unge servitrice kom hurtigt tilbage med 3 stks velsmagende brød.  Og brødet var varmt og velsmagende!  Hvor mange gange har man ikke siddet ved en hvid dug og en utålelig dyr prisliste og smagt på nogle dårlige stykker flutes…nej, vel ?

Torsken havde ikke mistet sin smag trods transporten helt fra Vesterhavet til den gamle kongevej i Hovedstadens største forstad Frederiksberg, hvor Meyers deli ligger på et hjørne.  Samme matrikel har huset tæppehandel og i en fjern fortid en bank.

Restauranten er en blanding af café-lignende restaurations-område samt butik for take-a-away af alskens lækkerier.  Spisekortets indhold signalerer sundhed og gennemtænkt variation. Der er noget til frokost, til aften og hele dagen og sandelig også to retter til “de mindste”.  Prisniveauet forekommer rimeligt.  Der er rent og ordentligt i restauranten og på toiletterne, hvoraf det nederste gav nostalgiske hug i mit indre.

Refleksion 

En elsket (afdød) slægtning arbejdede i mange år som bankrevisor i det daværende Folkebanken (senere Landmandsbanken og Danske Bank osv.). Dette erindrede jeg ved kælderens toiletbesøg i det tidligere bankboks-afsnit, hvor sikkerheden spillede en særlig rolle :-) .

Sikkerheden forekommer også over konceptet hos Meyers Deli.  Denne blogejer har en lyst til gentage besøget; ligeledes til at prøve Meyers Madhus (www.meyersmadhus.dk) på Nørrebrogade. Måske har læseren nogle erfaringer til “kulinarisk videns-deling” eller har oplevet “Gastronomisk teambuilding” ?

En velredigeret brochure fortæller, at “gastronomisk teambuilding”  < 75 personer kan ske i køkkenet i Meyers Madhus.  Der er naturligvis forskellige "kursus-koncepter" såsom "Gastronomisk femkamp", "Gastronomi Extravaganza" osv.osv.  -  Er der flere deltagere ( > 75 pers.), holdes eksterne kurser på Vigmosegaard på Lilleø (Smålandsfarvandet) eller et ødegårdsophold på Nora og Västra Mosshult, Småland i Sverige.

Besøget i Madhuset på DK-2200 vil jeg søge henlagt til en dag, hvor det hektiske aktivitetsniveau og flamberingen i dette byområde kun foregår indenfor madhusets fire vægge :-) …. 

Velbekomme til en god,velsmagende og kalorielet oplevelse på den gamle kongevej.

Powered by WordPress