hulegaard.eu

November 17, 2009

David Sanborn i Odense

Filed under: Politik, saxofon, David Sanborn, Magasinet, Lee Ritenour, Pumpehuset, Captain Fingers — hulegaard @ 9:41 am

Det er sandelig ikke hver dag, at een af verdens bedste saxofonister gæster Danmark. Her tænkes på den formidable amerikaner David Sanborn.  Scenen var Magasinet (Brandts klædefabrik i Odense). Odenses særdeles aktive jazzmiljø havde via kontakter og diverse sponsorer fået overtalt Sanborn til en lille sløjfe på sin Europatur.   

David Sanborn

Saxofonen er musikalsk instrument. Det ved de fleste. Der er varianter af dem. Ganske ligesom der er varianter af udøvere. Een af de kendte - hobby-betonede - er eks-præsident Bill Clinton.  Der er gode og mindre gode. Og så er der nogle helt særlige i den kategori, der kan benævnes godt og kort “verdensklasse”.  Blogejeren måtte i foråret trække på sin børneopsparing og - med eksorbitant fornøjelse :-) - tage en tur til London for at nyde den største af dem alle - Kenny G.  (Omtalt på bloggen d. 4 maj 2009) 

Een af de andre - helt - store informerede på sin “tour-list” dette efterår, at det tætteste ville blive Frankfurt am Main. Nå ja, hvorfor ikke? og euro-beholdningen blev checket :-) .  Men skæbnen i forbindelse med et fælles initiativ fra jazz-hovedstaden vest for Kbhvn. - Odense - var med blogejeren. Pludselig blev der mulighed for et smut forbi O-dénse som Sanborn kalder byen med tryk på anden stavelse, som han har gæstet i 1999 og 2006.  

Det blev et brag af koncert. I tal ca. 1,5 times jazz i verdensklasse, serveret af et uhyggeligt velspillede 4-mandsband som “backing-group” til maestroen himself - 64-årige David Sanborn. 2 ekstranumre og 2 standing-ovations fik smilet frem og lysten til at underholde lidt ekstra for det fynske publikum.

Promoveringen af David Sanborns  23ende og seneste plade ”Here & Gone”, som er en hyldest til Ray Charles nu afdøde orkesterleder Hank Crawford, var tydelig. Pladen indeholder en lang række populære numre fra bl.a. Ray Charles repertoire, samt klassikere som St. Louis Blues og Basin Street Blues. Udover Sanborn selv bestod gruppen af Ricky Peterson (keyb), Richard Patterson (b), Nicky Moroch (g) og Gene Lake (dr).

Samme verdensklasseband er nu videre til andre destinationer i Europa, heraf en 14-dages turné i Japan. Det meste af 2010 og 2011 vil udspille sig i Nordamerika, Fjernøsten samt på krydstogtskibe iflg. Sanborns tourlist.

David Sanborn blev født 30.juli 1945 i Tampa, Florida, USA. Han er i dag verdenskendt som altsaxofonist; blandt de 3-4 allerbedste.

Sanborn begyndte som 10-årig at spille saxofon efter lægens anvisninger. Han havde nemlig fået polio, og som terapi for dette begyndte han at spille saxofon. Der anes fortsat meget lidt ved Sanborns højre nedre benregion af følgevirkningerne efter polio-sygdommen (set fra blogejerens sæde på 1.række, hvor også billedet er taget). Sanborns professionelle karriere startede i helt tilbage til 1967. Det er således en særdeles yderst erfaren musiker.  Illustrationen viser David Sanborn i den typiske attitude med lukkede øjne. Musikalsk er han især kendt for en kraftfuld spillestil, overtoner samt en flot klang.

Refleksion

Weekenden 14-15.nov. 09 stod bl.a. i jazzens tegn. Lørdagen oplevedes “Captain Fingers” alias Lee Ritenour - the Grandfather of jazz/funkguitar i Pumpehuset, Kbhvns city. Og søndag aften var det så verdensstjernen David Sanborn i Odense.

Det kan naturligvis være dejligt at høre d´herrers verdensklassemusik i øregangene, men det er en MEGA-stor prik over i´et at både høre og se dem In Real Life….

Guitaristen Lee Ritenour og saxofonisten David Sanborn…..greaaaaaaaaaaaaaaaat!

Next Page »

Powered by WordPress