hulegaard.eu

February 18, 2008

Et særligt hotel

Filed under: Hotel, Æbler — hulegaard @ 10:50 am

Læseren fokuserer på skærmen, måske i håb om at samle oplysninger om et nyt hotel til næste rejse?  Nej, der er ikke tale om et ombygget fængsel eller en undervandsbåd eller et kloster eller…..

Derimod et hotel for æbler :-) !

Æblehotellet

Den sidste æbelhøst er forlængst forbi. Men der er stadig friske æbler i landets butikker. Æblerne - seks millioner kilo friske æbler - bor nemlig på specialindrettede “æblehoteller”. Lufttætte rum og computerstyret teknologi sørger for friskheden.  Antallet af “hotelæbler” var pr. 1.januar 2008 på 6,7 millioner kilo.

Få dage efter plukning placeres æblerne i de lufttætte rum på et af landet syv æblehoteller. Der ligger fire på Fyn og tre på Sjælland. Det lufttætte frugtlager på hotellet sørger med en procent ilt for, at æblerne kan gå i dvale.  Teknikken kaldes ULO (Ultra low oxygen). Æblesorter som Jonagold, Elstar, Holstein Cox og Closter er “gæster” på æbelhotellerne.

Refleksion

Stortset hver dag spiser jeg et æble, måske også du - kære læser (?).  Den gamle joke:” Et æble om dagen holder lægen væk, hvis man da kan ramme ham!”. -   Jeg har således spist en del æbler i mit liv.  Jeg har også boet på en del hoteller i mit liv, men koblingen mellem disse to elementer læste jeg for nylig i den lokale avis (Fyens stiftstid.) med fornøjelse.

“Kernehuset” ville vel være det rigtige navn til hotellet, men de er vist navneløse, modsat de mange æblesorter.

Powered by WordPress