hulegaard.eu

March 2, 2010

Blind date med striber

 

Igor - den flotte bengalske hantiger - på billedet er i gang med sin frokost. Vi har mødtes nogle gange, men altid med struktureret metal-striber imellem os for en sikkerheds skyld. Såfremt læseren ikke kender Igor, er der tale om en prægtig han-tiger i den velordnede og veltilpassede Odense Zoo, hvis indhold er langt mere interessant og varieret end f.eks. H.C. Andersens museum. Indrømmet: Der lugter anderledes! 

Men hvad har det at gøre med blind date og striber? Hermed historien, der bringes som del-citat fra TV2-Fyn:

Blind date med striber

Tidligt torsdag morgen (25/02/10, red.) var tigeren Igor på date. Hantigeren er vant til at herske alene i Odense Zoo, men torsdag morgen var freden forbi. Hele vejen fra Ostrava Zoo i Tjekkiet var en huntiger tjekket ind i Odense Zoo for at møde Igor.

Der skulle en kost til at få puffet den brølende og knurrende huntiger ud af sin kasse. Da de to dyr mødte hinanden for første gang, snusede de til hinanden gennem gitteret, førend Igor fik nok af opmærksomheden og vendte tilbage til sin mad.

- Det gik rigtigt godt og efter planen. Igor reagerede positivt. Han kommunikerede med hende helt fra starten af, fortæller dyrepasser Bjarne Klausen.

- Det næste store skridt bliver at lukke dem sammen, og det kan godt komme til at tage noget tid. Nu skal vi lige se hvordan de reagerer på hinanden. Hun er jo voldsomt bange nu, fordi hun kommer ind i en stald, hvor der lugter rigtigt kraftigt af hantiger, forklarer dyrepasseren, der var med til at lukke huntigeren ud af buret.

-Igor har boet der i fem år, og hun kommer ind der og er bare tyve måneder gammel. Det er ikke rart for hende, så der går nogle dage, førend hun føler sig nogenlunde tilpas, siger Bjarne Klausen.

I første omgang skal Igor og den nye tiger være bofæller, og så vil tiden vise om der er amoriner i luften, så de to kan avle en ny lille tigerunge i Zoologisk Have.

Refleksion

Der venter såvel Igor som hans tjekkiske stribede “veninde” nogle spændende øjeblikke, når deres striber formodes dyrisk fusioneret :-) .  “Hun” var i karantæne, da blogejeren var forbi.  Derfor må læseren nøjes med en anden “hun-tiger. Som den nu 66-årige amerikanske sangerinde April Stevens så rigtig sang =

 Teach me tiger….wau, wau, wau, wauuuuuuuw (link) ;-)

Foto: _ehu

Next Page »

Powered by WordPress