hulegaard.eu

February 15, 2008

Lotte Heise og Edward Grieg

Filed under: Musik, Koncert, Lotte Heise, Edward Grieg — hulegaard @ 9:13 am

Kombinationen af Lotte Heise og Edward Grieg forekommer umiddelbart som om ens fantasi nærmest bliver voldtaget. Forklaringen på denne særegne kombination af personligheder :-)  var Valentinskoncerten  i Odense Koncertsal. Jeg har “hængt” et billede af Grieg i rammen, da det oprindeligt planlagte koncertbillede ikke blev realiseret som det vil fremgå af dagens refleksion :-) .

Valentinskoncert

Aftenens program skulle serveres med dirigenten David Riddell og solisterne David Danholt (tenor) og Jonathan Siahaan (klaver) og bestod af

Carl Nielsen: Ouverture til “Amor og Digteren” samt “Den milde dag” fra “Fynsk forår”, “Solveigs sang” fra “Peer Gynt”, Niels W. Gade: “Hr. Olufs Ballade” fra “Elverskud”, Jacob Gade: “Tango Jalousie” (elsker den og er stolt, når jeg hører den i udlandet!) og Edward Griegs “Morgenstemning” (een af mine absolutte klassiske favoritter :-) ). 

Efter pausen var scheduleret: Sergej Prokofiev: “Montagues & Capulets” fra balletten “Romeo & Julie”, W. A. Mozart: Andante fra klaverkoncert nr. 21 “Elvira Madigan”, Gustav Mahler: “Adagietto” fra symfoni nr. 5, Gaetano Donizetti: “Una furtiva lagrima” fra Elskovsdrikken”, Pietro Mascagni: “Intermezzo sinfonico” fra “Cavalleria rusticana” samt Giacomo Puccini “E lucevan le stelle” (Tårnarien) fra “Tosca”.

Refleksion

Jeg har ikke glemt “hende”. Denne maniske ex-model hos Gunnar Larsen i Paris m.m. og performer, der i diverse shows karrikerer den danske hverdag. Hun er efterhånden tæt ved de 50 år (f. 1959).  

Jeg havde købt en billet på 1 række (for at tage et billede af sceneriet, naturligvis :-) ), hvilket var 4.række på grundet af sceneudvidelse, fint nok! Men….mit sædenummer var nr. 1. Så tænkte denne blogejer, at han kunne sidde og nyde såvel det hurtigsnakkende modne, langlemmede fruentimmer og den (formodede) dejlige blandede koncert.

Men nej! -  De ulige pladser sluttede ved 11 og tilsvarende var der skåret fra de lige pladser i den anden ende. “Vi” overraskede koncertgæster stod så med vores koncertbilletter. Kontrolløren foreslog, at vi fandt en anden plads. “Hvis den er optaget, hva´så?” spurgte jeg kvikt (det kan jeg være en sjælden gang).  “Det kan jeg ikke gøre noget ved, snak ved billetkontoret deroppe” pegede den lille uniformerede kontrollør med sin arm mod et imaginært sted i 2.sals højde.  De raskeste af os (herunder undertegnede) løb op, for blot at blive henvist til en “ansvarshavende”, der i mellemtiden var ankommet i salen. Så løb vi ned igen og den nys indtagne middag andetsteds blev fordelt i de indre menneskelige regioner under den lange trappetur. Beklagelser og tilbud om anvisning af “dårligere pladser med dekord i prisen”.  Så sagde denne blogejer STOP. Penge retur - færdig.  Det gik stærkt, for snart kom den maniske Heise og vi skulle jo have afviklet denne sælsomme “forretning” inden da.

Som den ansvarshavende og hans disciple - alle meget venlige sagde : “Det er computerens skyld!” 

Hvordan irettesætter man en computer? På slaget kl. 20.15 slog orkesteret an og samtidig gik jeg ud af svingdøren til den fynske frostklare aften med en mærkelig følelse.  Men uanset den “ændrede agenda” var jeg sikker på, at den bergensisk fødte Edward Grieg ikke havde benyttet Sct. Valentines aftenen til at “mingle” med Lotte Heise….nej, vel?

Powered by WordPress