hulegaard.eu

February 14, 2008

Sct. Valentins dag

Filed under: Valentines dag — hulegaard @ 8:50 am

 Gennem de seneste 10-12 år har danskerne adopteret flere udenlandske mærkedage, hvilket giver en øget markering og trafik til butikkerne på udvalgte datoer. Fars og mors dag har jo længe været - mere eller mindre - “højtideligholdt”.  -  Erkendt: Det er ikke denne blogejers stærke side. Derfor følte jeg trang til at revitalisere begrebet “Valentines dag”.

Sct. Valentins dag 

Sct. Valentin opfattes almindeligvis som skytshelgen for ikke mindst kærestefolk. Èn beretning om ham - fra 1493 - fortæller, at han var en kristen præst i Rom på Claudius den Andens tid. Valentin blev arresteret, da han trodsede kejserens forbud mod at vie soldater, der ikke måtte gifte sig - en god soldat var én uden kone og børn. Mens han ventede på henrettelsen, helbredte han fangevogterens blinde datter, så hun blev seende igen. Det var til hende, at Valentin kort inden henrettelsen - den 14. februar 269 efter Kristus fødsel - skrev en sødmefuld hilsen underskrevet med de berømte ord “Din Valentin”. Derfor står der “Din Valentin” og “Min Valentin” på de røde hjertekort. Og derfor er det netop romantikken og kærligheden, der fejres på Valentins Dag. Men det er først ti dage senere - på skuddag den 24. februar - pigerne må fri! Den mere kommercielle form for Valentines Dag tittede frem i 1800-tallet og har udviklet sig til den amerikansk inspirerede Valentines Dag, vi kender i dag, med alt hvad det indebærer af kærlighedshilsner, hjerteformede chokoladeæsker og rosenduftende buketter.

Valentins dag (for singler):

Den amerikanske psykoterapeut, Caroline Presno, der har udgivet en bog om dating, giver her er ni gode råd, der kan få singler i lidt bedre humør på Valentins Dag.

1. Hav ondt af dig selv – bare lidt

Det er ok at være lidt ked af, at man er single på netop Valentins Dag. Men brug ikke mere end et kvarter på selvmedlidenhed og kom så videre.

2. Se filmen ”Love Actually” Som filmterapi er ”Love Actually” med Hugh Grant i hovedrollen et glimrende bud, da den handler om flere former for kærlighed – og ikke kun den romantiske slags. Instruktøren Richard Curtis har også stået bag romantiske feel-good-komedier som ”Fire bryllupper og en begravelse” og ”Bridget Jones’ Diary”. 3. Rejs væk

Tag en ven under armen og rejs væk et par dage, så du ikke bliver bombarderet af reklamer for smykker, blomster, chokolade og artikler om Valentins Dag.

4. Put ny energi i jagten på en partner

Nedtryktheden som måske rammer dig på Valentins Dag kan vendes til noget positivt, hvis du i stedet bruger energien på at sende en mail, til de datingprofiler, som du aldrig fik taget dig sammen til at svare på. Brug Valentins Dag på at reflektere over, hvad det er for en partner, du leder efter.

5. Inviter nogen ud

Det nytter ikke noget at sidde med hænderne i skødet. Hvis du vitterligt gerne vil på date på Valentins Dag, kan du selv tage initiativet – eller nøjes med at fejre dagen med en god ven.

6. Put med kæledyret

En tøjbamse og et varmt tæppe er nok for nogen, når der skal hygges i sofaen. Andre kan forkæle katten og hunden, som forhåbentlig gengælder din gestus med betingelsesløs kærlighed.

7. Spis mørk chokolade

Mørk chokolade med et højt kakaoindhold er med ernæringsekspert Arne Astrups ord nærmest en grøntsag forklædt som slik. Det giver en god mæthedsfornemmelse og indeholder flere gode stoffer for hjertet og sexlysten. Så det er ikke kun par, der med god samvittighed kan nyde lækker chokolade på Valentins Dag.

8. Verden består ikke kun af glade par

Lad være med at opfatte alle par som glade og lykkelige. Fokuser i stedet på, at der findes masser af glade singler derude, som nyder livet uden en fast partner.

9. Det er kun Valentins Dag en gang om året

Heldigvis har blomsterhandlerne endnu ikke fået indført Valentins Uge, så du overlever nok at være single denne ene dag om året.                                                                       

Refleksion

Skuddagen er jo ekstra interessant i år 2008, hvor det er skudår. Udvalgte dele af forretningslivet kan sikkert fornøje sig over et lift til den ofte handelsmæssige slappe februar-måned. Vi andre kan mene forskelligt om denne højtidlige “hjertenes dag”. Hjertet er vigtigt….ja faktisk livsvigtigt på mere end en måde!   

 

Powered by WordPress