hulegaard.eu

March 18, 2007

Fjernsynsteatret

Filed under: Politik, Spin, TV-teater — hulegaard @ 11:50 am

I de (på nogle måder) gode gamle dage var der noget, der hed fjernsynsteatret. Det medførte nogle gange, at hele familier sad stigmatiseret foran det lille husalter med fyldt termokande, usunde men velsmagende “avec´er” på kakkelbordet og let forhøjet - spændings-relateret - blodtryk, medens den sort-hvide forestilling kørte.

Fjernsynsteatret anno 2007

Når man samler uge 11s overskrifter, kommentarer, ytringsfrihed, pressefrihed, dementier, benægtelser, spin, erindrings-forskydninger, citater, mailkopier, boguddrag osv.osv, opstår en moderne TV-teater-version. Stykkets hovedrolle haves af kultusministeren, der forvandler og tryller med lommeuld.

I andre roller ses 2 generaler. Den (eks-) general med det fredelige navn “Nissen” formå over flere akter at markedsføre sin fremtidige bogudgivelse med en AK-47 effektfuld gang spin-skud, hvoraf nogle rammer modstanderne på vitale punkter. Det usædvanlige for en (eks-) general er, at han benægter med vilje at have foretaget disse skud. Tror vi ham?;-)

Den anden general fortæller, at det er sidste gang, han vil være med til at bære omkring cirka 300 sårede soldater fra frontlinien grundet en forfejlet strategi. Der bliver ikke mange penge til krudt og kugler i denne hærs kommende slag. Nogle mener, at også denne general snarest bør være “eks”.

 En elektronisk depeche danner en rygrad i historien. Ligeledes fortælles om diverse stabsmøder, hvor politikere af variabel fysisk og politisk tyngde har anbefalet re-organisation af det militære klassement.

 På spinnesiden ses især 2 rolleindehavere. Den ene har svinget meget med maven, den anden har fyldt meget i den. De strides, som kun umættelige furier kan gøre det i en lind strøm af beskyldninger og tilbagetrækninger.

Temaerne i dette fjernsynsteater-stykke er ytringsfriheden og magthavernes begreber om public service. Instruktøren kunne være en spindoktor. Scenografien foregår dels på Slotsholmen, dels i Ørestaden.

Epilogen

I gamle dage endte (de fleste) stykker i fjernsynsteatret på en god måde (Morten Korch har ikke levet forgæves). Det interessante ved dette (teater-)stykke er, at det - uanset rolleindehaverne - aldrig vil ende ;-) !

Powered by WordPress