hulegaard.eu

February 11, 2008

Copenhagen towers

Filed under: Økonomi, Copenhagen Towers, Ørestad, København — hulegaard @ 12:10 am

For ikke så mange år siden  fremstod København som en relativ ”mølædt” hovedstad. Det var ofte min oplevelse, når jeg viste hovedstaden til udenlandske gæster.  Enkelte skyskrabere som SAS Radisson hotellerne og Domus Vista (landets højeste boligkompleks på Frederiksberg på 30 etager) prægede den københavnske sky-line.  Meget af brokvarterne og den indre by, herunder havnen og den gl. Frihavn, forekom ”nusset” og uden vedligeholdelse eller nogen  plan for en mere seværdig by.

Copenhagen Towers
To 85 meter slanke højhuse vil snart rejse sig i  Ørestad syd. Navnet er Copenhagen Towers. Den ene bygning er et 20-etagers kontorhøjhus. I den anden bygning på 25-etager vil åbne et fire-stjernet Crowne Plaza-hotel.  Sidstnævnte skulle være klar til den  efterhånden meget omtalte klimakonference i nov.09.  Disse tvillingetårne bliver opført tæt ved Ørestad station og indkøbscenteret Fields, men på modsatte side af Øresundsmotorvejen og – jernbanen. Arkitekterne bag projektet er Dissing+Vissing fra København, der for øvrigt også tegnede Storebæltsbroen.
Hele planeringen af Ørestaden samt havnearealerne såvel   nord som syd for  inderhavnen med talrige – mere eller mindre smukke – nybygninger har givet København en anderledes moderniseret facade, hvilket længe har været tiltrængt.

Refleksion
Det er ikke noget mål i sig selv, at en hovedstad skal plastres til med skyskrabere. Men det bør være et mål for landets hovedstad, at den fremstår seværdig med en blanding af gammelt og nyt, alt sammen i en relativ velholdt og præsentabel stand.
Siden 90erne planering og de mange bygningsmæssige tiltag især efter årtusindeskiftet,  herunder også metroen, synes København omsider at bevæge sig væk  fra en status som provinsiel og smånusset hovedstad.
 
 

Powered by WordPress