hulegaard.eu

May 27, 2009

The Champion

Filed under: Fodbold, FC Barcelona, Champions League, Manchester United, Rom OL-stadion — hulegaard @ 10:37 pm

Arenaen for året Champions League-finale for europæiske klubhold var i år henlagt til Roms olympiske stadion. Et værtskab, som støvlelandet næppe havde noget imod med den nærmest overlidenskabelige interesse for fodbold. Tilmed ankom de p.t. vel mest seværdige og bedste europæiske klubhold, Manchester Utd. og FC Barcelona.

Begge klubber har siden slut 1950erne hørt til den absolutte top i europæisk klubfodbold. Der har været ups and downs, men altid kommer de tilbage til toppen; om ikke andet efter at deres respektive bankkonti (og klubejere) har udvidet regnearkets bredde og ladet diverse bogholdere fungere som transportører af (for!) store summer til udvalgte profiler fra alverdens lande.

“Hjemmebane”

Efter lodtrækning blev FC Barcelona ”hjemmehold”. Det betød, at Manchester United måtte stille op i en dragt, der ikke ligner Blaugranas spilletøj. Her valgte det engelske hold at stille op i hvidt fra top til tå. Noget, der kunne tirrer følelserne hos Barca-spillerne. Manchester United fastholdt, at det ikke var bevidst, at man havde valgt Barcelonas ærkerivaler, Real Madrids, trøjefarve. - Historisk kunne drages parallellen til 1991. Her vandt Manchester United Europa Cup’en (nu Champions League) over netop Barcelona, og dengang var The Red Devils også klædt i hvidt.

Verdens bedste

Har man(d) (som blogejeren) oplevet disse to holds hjemmebaner på hhv. Camp Nou (Barcelona) og Old Trafford (Manchester) forstås, at det er meget mere end fodbold. Det er følelser, fodbold, træning, sved, tårer, konkurrence,taktik, strategi, stress, venskaber, heltedyrkelser, merchandise, resultatstatistikker, glorværdige arenas (stadions), fjendskaber, sponsorer, scouts (talentspejdere), TV-aftaler, medie-bevågenhed, stadion-vedligeholdelse, fan-klubber, traditioner, rejser og sidst, men næsten allermest massevis af penge.  De to hold repræsenterer nogle af de absolut bedst gagerede fodboldspillere i verden.  Begge hold har fodboldikoner og har haft dem de sidste ca. 50 år.

Selvom den spanske kongeklub Real Madrid (med det fænomenale Santiago Bernabeu stadion) afgjort også kan blande sig i striden om verdens bedste (og rigeste) fodboldklub gennem tiden, repræsenterede dette års Champions League finale de seneste mange års mest seværdige internationale fodbold-klubhold.  Storbritannien har tre andre verdensklasse klubber Liverpool FC, Arsenal og Chelsea.  Sidstnævnte ejer slet ikke den formidable historik og sejrsrække som the Gunners fra Nordlondon samt ikke mindst Storbritanniens suverænt anden store klub fra Merseyflodens største by - den helt særlige og vidunderlige gamle havneby Liverpool.

Refleksion

Næsten enhver læser har sikkert undret sig over, at ikke et eneste navn på en fodboldspiller eller manager bliver nævnt.  Det er lige så bevidst som en beskidt italiensk stempling af en modstander, der er lige ved at score i den italienske serie A  :-) . Linket nederst giver en rigelig udtømning om disse to vidunderlige og lad os bare sige allerbedste fodbold-klubhold (i verden).

De fleste læsere, der stadig er med i denne refleksion, har deres favoritter, deres øjeblikke, deres gyldne minder - hvadenten det var i Rom denne aften eller en råkold efterårsdag på et imponerende stadion i en given by.

Det var blogejerens absolutte to yndlingshold, der igen mødtes. Man(d) ønskede næsten, at det blev uafgjort :-) . Ca. 70.000 på Stadio Olimpico sammen med x millioner tv-seere så 2 x 45 minutter med spænding, gode mål og periodevis tekniske lækkerier.

Resultatet blev retfærdigt efter spil og chancer:  

FC Barcelona - Manchester Utd.  2-0. 

Mere om FC Barcelona og Manchester United

Next Page »

Powered by WordPress