hulegaard.eu

February 2, 2008

Thera Hoeymans

Filed under: Politik, Kultur, Musik, kunst, Kvinder, Maleri, Thera Hoeymans — hulegaard @ 7:42 pm

Thera Hoeymans er et multi-kunstnerisk talent.  Dagens refleksion afspejler dette. Hun har besøgt de fleste hjørner af den “kreative manage”

Cut ´N`Move

Thera Hoeymans blev en december-dag i 1990 standset af en mand på gaden i Aalborg.. Han viste sig at være manager for det århusianske dance-band Cut ’N’ Move. Thera blev præsenteret for medlemmerne i pladestudiet i Århus. Efter en måned stod hun som frontfigur i det band, der blev et af tidens største navne. Med debut singlen “Get Serious” røg Cut ’N’ Move direkte ind på førstepladsen på alle danske hitlister. Der fulgte de efterfølgende 3 år 2 cd-udgivelser, 3 grammy’s og turné rundt i det meste af Europa.

Efter opløsningen af Cut ’N’ Move blev Thera vært på programmet Eleva2eren og medvirkede i flere musicals på teatre over hele landet. Hun begyndte ligeledes at synge jazz. Hermed var Thera Hoeymans & band opstået.

Thera Hoeymans Band

Thera udgav i 2004 solo-cd’en Vertical og i 2007 cd’en Transmission. Bandets musik er et mix af hendes egne melodiske kompositioner og gamle Beatles-kendinge osv. Genren er lidt blanding af pop og jazz.  Bandets øvrige medlemmer er Piano: Hans Esbjerg, Guitar: Kim Sagild, Bas: Jens Jefsen og Trommer: Per Kolling.  

Smagsprøver på linket:

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=169280426

Refleksion

Vestfyns kulturelle fyrtårn - Tobaksgaarden  i Assens -  dannede den sidste dag i januar 2008 regiet for en koncert med bandet.  Samme dag var en fernisering af hendes acrylmalerier, der er udstillet resten af februar måned i kulturcenteret.

Thera Hoeymans  hjemmeside ( www.thera.dk ) fortæller mere om quinden, der udover familielivet med tre børn kan kalde sig sanger, sangskriver, studievært, maler, forfatter m.fl.

Som der står i hendes intro til maleriudstillingen:” I maleriet finder jeg et åndehul, der går ud over ord og længere end mening. Her er et rum, hvor der kan være ekspressivt harmoni mellem tanken og det utænkelige.”

Kunst er mange ting, en multikunstner er til gengæld en sjældenhed - i sandhed!

Powered by WordPress