hulegaard.eu

March 29, 2007

Hvor er vi?

Filed under: chips — hulegaard @ 9:44 am

 Chips var før i tiden for mange forbundet med en pose med saltrig indhold, der ofte lå på sofabordet og blev brugt kulinarisk i forbindelse med TV-kiggeri, fester o.lign. I takt med IT-teknologiens fremmarch, har “chips” fået en helt anden betydning. 

RFID chip har nu været i produktion et stykke tid. Der er tale om  små batterifrie mikroprocessorer, der får strøm fra en lille antenne. Et radiosignal fra en enhed, der aflæser processorens informationer, generer strøm til antennen, som igen aktiverer processoren. 

R(adio) F(rekvens) ID(dentifikation) er en sporingschip, der kan placeres på et menneske eller sågar indopereres i en kropsdel, typisk arm eller ben. Den biometriske chip kan identificere og åbne op for alskens herligheder, såfremt der er en modtager.

Med fokus på sundhedsvæsenet er det åbenbare muligheder for anvendelse.  Elektronisk styring af medicin, patienter (og personale!).  Når jeg nævner RFID i denne forbindelse, er det med primær fokus på begrebet “patientsikkerhed”.  En faktor, der heldigvis er blevet opgraderet med et væsentlig fokus de seneste år.

Den åbenbare anvendelse er naturligvis koblingen fra patienten til EPJ = E(lektronisk) P(atient) J(ournal).

Fantasiens grænser giver svaret for anvendelsesmulighederne. Vi er kun ved starten!

Perspektiverne er endeløse - ligefra flymekanikerens lynhurtige reparationspanel af et jumbojet til tipoldemoders forsvinden fra det lokale plejecenter.

Powered by WordPress