hulegaard.eu

January 24, 2008

Pinkode til himlen

Filed under: Religion, Helsingborg, PIN-kode, Himlen, Sct. Maria Kirke — hulegaard @ 9:26 pm

De færreste protestantiske kirker - modsat f.eks. katolske - giver muligheden for at tænde et (eller flere) lys. De svenske kirker er mere modtagelige, således f.eks. Sct. Maria kirken i Helsingborg. Jeg anvender denne facilitet såvel i ind- som udland.

Ved mit seneste besøg i den gamle smukke og centralt beliggende kirke var denne tænd-et-lys-service udvidet med en fremtids-rettet facilitet :-) .

Pinkode til himmeriet

Betænk…..

Som det anes på billedet, er der dels et display, dels et indtastningsområde til pinkode+beløb.  Når man står foran dette nye “transmissions-vidunder” i kirkens højre skibsside, fremkommer der følgende valgmuligheder for indbetaling:

Gave til søndagens kollekt - Kasumbiliro venner i Tanzania - Diakonarbejdet - Børne- og ungdomsarbejdet - Musikvirksomhed - International diakoni og mission - SKUT (svenske kirker i udlandet) - RIA/Hele mennesket i Helsingborg - Bøger og andre artikler

Lad mig endelig understrege, at der fortsat er mulighed for at betale kontant til afbrænding af lys.

Refleksion

Nutidens og fremtidens teknologi er således synligt i kirkerummet, ihvertfald i Sct. Maria kirken. Der er således rige muligheder for den kontantløse kirkegænger, blot han/hun kan huske sin pin-kode.

Bli´r det næste trådløs internet i kirkerummet? Sms´er med bibelsentenser og velsignelser?  Teknikken og troen synes på vej med en ny alliance, men også i denne sammenhæng er det nødvendigt at huske sin pinkode.

Hvis du tilmelder dig det nye Nem-sms system, får du måske inden længe en reminder til gudstjenesten….

Powered by WordPress