hulegaard.eu

January 24, 2008

Den korte rejse

Filed under: Rejser, Bella Center, Rejseudstilling, Spies rejser — hulegaard @ 4:35 pm

Årets store rejsemesse i Bella Center er i fuld gang som altid den sidste weekend i januar - i år med titlen Ferie 08. Er udvalget stort? Er det bredt? Er der et foredragsprogram?  Er der…svarene er JA.

Smagsprøver

Krydstogter og wellness synes at været store hit.  Golf og andre temarejser (f.eks. sprog for unge og seniorer) synes også at fylde.  En stor campingsektion som sædvanlig for dem, der har de lyster.  Iflg. kataloget skulle der være udstillere fra omkring 50 lande.

Hertil skal lægges forskellige typer af rejse-foredrag i 3 rum. Bureauer som “Viktors Farmor (= Ad Persiens Karavaneveje), Kulturrejser Europa (Operaens verden - om komponister og opera), Festival Tours (Et Sydamerikansk Eventyr og Inkariget), Steen Cykelrejser (Ja, hvem f… har hørt om Guadeloupe?), Kirurgirejser (Nyt syn uden briller og linser) samt Blixen Tours (Uganda Kultursafari) er blot eksempler på foredrag over de tre dage 25-27.jan.2008.  Naturligvis er der også smagsprøver som fiskespecialiteter fra Hanstholm, gedeost og whisky fra Visit Sweden (ikke trykfejl :-) ) samt lidt vintest fra Argentina og Italien m.m.

Refleksion

Denne blogejer har rejst noget. Nogle ville sige ganske meget. Det skyldes to forhold. For det første en generel glæde og tørst efter at lære andre lande og kulturer at kende. For det andet nogle mangeårige forhold til udenlandske personer, herunder nogle nære til det smukke quinde-køn.

En anden vinkel. For mange år siden kendte jeg en stout quinde, der ernærede sig med rengøring hos “det kendte borgerskab” , som hun udtrykte det. Hun tjente rimeligt ved at servicere nogle familier. Hun var enke og barnløs. Alt, hvad der kunne spares (og hun var god til den disciplin) blev brugt til rejser flere gange om året.  Mønstret var det samme hver gang i massevis af år.  Hver gang hun kom hjem fra en rejse, tog hun direkte fra lufthavnen indtil det (dengang) døgnåbne Spies rejsebureau i Nyropsgade og bestilte den næste rejse, hvorefter hun tog hjem og pakkede ud.  Så havde hun det at glæde sig til og ganske mange kufferter blev slidt, indtil hendes eget liv var slidt og sagde stop.

Jeg er generelt ikke nogen større H.C. Andersen-fan, men hans berømte sentens: “At rejse er at leve”  får mit digitale signatur med bold script i den sorteste tryksværte!

Husk forsikringerne og rigtig god tur!

Powered by WordPress