hulegaard.eu

January 24, 2008

Frokost hos Bastholm

Filed under: Frederiksberg, Bastholm, Restauration — hulegaard @ 12:42 pm

Oprindeligt skulle det have været den årlige julefrokost. Den blev dog udsat på grund af sygdom og blogejeren og dennes mangeårige ven Tonny  havde så omsider fundet et fælles-link i deres respektive kalendere. 

Det er blevet til ganske mange restaurationsbesøg gennem årene pænt fordelt på de fleste af Hovedstadens top-restauranter samt 1-2 niveauer under dette. Blogejeren lægger vægt på at prøve noget nyt og som vært havde jeg valgt Bastholm Vinstue i Frederiksberg F.C.

Bastholm

“Det er Frederiksbergs ældste beværtning fra 1884. Der var hestestalde i gården, og var man på vej ind til København, så stoppede mange på Bastholm, som stedet altid har heddet,” fortalte Aage Sørensen til den lokale presse ved overtagelsen i 2006. Han ejer stedet sammen med sin samleverske, Kirsten Nielsen og hans ven gennem mange år, Iver Nielsen.

Kender man blot lidt til Frederiksberg og dets pulserende restaurations- og caféliv, vil den markante profil af ejer associere til  M.G. Petersen’s gamle Familiehave på Pile Allé.

Bastholm Vinstue har plads til ca. 50 gæster. Der er frisklavet frokost ml. kl. 12-16 og lidt varm mad om aftenen.  Der er sædvanligvis jazz-musik søndag eftermiddag og nu og da lidt anden solistoptræden af musisk art på programmet. Restauranten blev lydisoleret ved overtagelsen, da de omkringboende fandt støjniveauet uacceptabelt. 
                                                         
Frokosten
Spisekortet byder på danske retter - af nogle kaldet det “klassiske brune danske mad-landskab”. -  Vi bestemte os til at fokus på smørrebrødssedlen med ledsagende drikkevarer og konklusionen blev:
                                                       
2 Christiansø sild, 1 lun flæskesteg, 1 varm leverpostej med bacon samt 1 gorgonzola med rå løg og æggeblomme samt 1 mild ost. 2 øl, 2 cola (blogejeren), 4 snapse, 2 cognac (vi hoppede kaffen over denne gang).
                                                                                                                                                                             
Maden oplevedes uden undtagelse som frisktillavet.  Betjeningen var venlig, omgivelserne som i en ældre, men hyggelig vinstue. Den samlede pris for hele arrangementet var 569 kr.
Vinstuen indeholder også spillemaskine, men der er ikke plads til billardbord på grund af det musiske hjørne. Fint nok!  For rygere er det nødvendigt - som snart alle steder på den vestlige halvkugle - at gå ud på gaden, hvis man har de behov.

Refleksion

Når jeg evaluerer en sådan frokost, er parametrene “kvalitet af mad og drikke”, “service”, “siddekomfort” samt “forhold mellem pris og oplevelse”.

Den samlede oplevelse af pris contra mad, drikke og service var afgjort til 4 kokkehuer uden fedtpletter. Det eneste minus var et lettere ergonomisk uvenligt inventar. Men når jazzens markante lyde søndag eftermiddag og publikums kroppe i forskellige aldre og køn swinger med, tænker ingen over dette :-) .

Den gamle frederiksberg-dreng og erfarne restauratør Aage Sørensen årg. 1935 har afgjort etableret en folkelig kulisse af restauration med gedigen dansk mad i Vinstuen Bastholm. -  Et besøg enten til sen jazz-søndag eller f.eks. en hverdagsfrokost er ikke nogen dum idé, hvis vejen skulle falde forbi DK-1910 F.C.

Powered by WordPress