hulegaard.eu

January 23, 2008

5.000 stk. sæbe

Filed under: Glamour, Brooke, Stephanie, Eric, Ridge, Soap — hulegaard @ 9:24 pm

Dagens refleksion handler ikke om hygiejne, vel nærmere mental-hygiejne :-) .  I sen-80erne havde jeg den tradition, at jeg hoppede op på min motionscykel i den frederiksbergske 3-sals lejlighed, når jeg kom hjem fra arbejde.  Fidusen var forsøg på at vedligeholde konditionen og kører stresset ud efter dagens udfordringer. Foran mig spillede TVet forskellige programmer og jeg fandt hurtigt ud af, at den relativt nystartede og ret diskuterede serie Glamour passede perfekt ind i min cykelrytme :-)

Bold and the beautiful

“De skaldede og lækre”, som jeg yndede at kalde serien, medens jeg trampede løs kilometer efter kilometer uden at komme nogle vegne. “Soap” opfattes af denne blogejer som den amerikaniserede TV-version af dagligdags-problemer af variende intim karakter tilsat lidt humor, oversigtsvenlige hovedrolle-indehavere og tilpas skift i bi-rolllesammensætningen.

Det forlyder, at serien i morgen torsdag d. 24.januar 2008 runder afsnit nummer 5.000 (Kanal 4). At det er lykkedes at holde denne soap-serie kørende i så mange år er i sig selv en præstation.  -  Som en kollega så træfsikkert udtrykte det for mange år siden i samme anledning: “Fidusen er, at man kan gå ud at lave kaffe eller slå græsset og så komme tilbage til TVet og udbesværet følge med igen…. ”

Rollerne

Der har vist været et utal af skuespillere i forskellige afsnit. Men Ronn Moss (Ridge), John McCook (Eric), Katherine Kelly Lang (Brooke) og Susan Flannery (Stephanie) har holdt ved i alle 21 indspilningsår ifølge min research.

Ridge, hans brødre Nick og Thorne og sandelig også deres far/stedfar Eric (den pæne mand :-) ) har alle været gift med Brooke i flere portioner/omgange. Og som om det ikke skal være nok, har Brooke også fået et barn med sin egen datters mand, fortæller kilder mig.

Refleksion

Jeg har ikke set serien i mange år med ganske få undtagelser, hvor jeg af “sociale hensyn” var tvangsindlagt. Her bemærkede jeg de samme gennemgående figurer far, mor,  Taylor samt sidst, men sandelig ikke mindst Ridge og Brooke.

Med fare for at miste de fleste af mine (trofaste :-) ) quindelige læsere vil jeg afslutningsvis komme med en erkendelse. -  Brooke er en af de farligste quinde-typer for en mand. Hun er smuk, smilende, sødladen og….falsk helt ind i DNA-profilen.  Jeg har mødt nogle Brooke´r i mit liv og altid - uforståeligt for mine opgivelser - holdt dem i armslængde og deleted dem ved først givne lejlighed.  Så hellere en moden dame med synlig grå hårfarve i kanterne af den farvede hårpragt, med bedstemor-arme og en stor vorte på næsen, meget hellere.

Imponerende med 5.000 afsnit, tænk på pengestrømmen :-) og hvis man(d) så samtidig foretager sig noget fornuftigt - gerne samtidigt, glider man(d) sandsynligvis ikke i et stykke sæbe ved navn Brooke eller tilsvarende :-) ….

Powered by WordPress