hulegaard.eu

January 21, 2008

Et elitært møde

Filed under: Politik, Klaus Schwab, Henry Kissinger, WEF, tony blair — hulegaard @ 11:18 pm

Stort møde for eliten.  Store møder og kongresser drukner ofte i terabytes af ord, erklæringer, fraser, floskler samt massevis af papir, overheads, streamers, protokoller med mere eller mindre knudrede diplomatiske sluttekster. Sådan går det sikkert også denne gang med det årlige møde i World Economic Forum (WEF) i den schweiziske alpeby Davos. Byen, der reklamerer med at være Europas højest beliggende ferie- og kongresby.

WEF - Davos 23-27.jan.2008

Årets hovedtema er “Styrken ved Innovativt Samarbejde”.  Undertemaer er sorteret efter fagområderne “Økonomi og Finans” ( Hvordan håndterer vi den økonomiske usikkerhed?), “Erhverv” ( Er det muligt på én gang at konkurrere og samarbejde?), “Geopolitik” (Er det muligt at forene interesser på tværs af skel?), “Videnskab og teknologi” ( Hvordan udforsker vi naturens nye grænseland?) samt “Værdier og samfund” (Hvordan håndterer vi fremtidige værdiændringer?).

Deltagerprofil

Summarisk er inviteret/deltager 27 stats- og regeringschefer, 113 ministre og kommissærer samt et utal af erhvervsfolk, nogle monarkiske repræsentanter samt nogle pinger fra kunst- og kulturens brogede verden.  60 pct. af deltagerne repræsenterer verdens 1.000 førende virksomheder, 1.370 deltagere har titel af adm.dir. og/eller bestyrelsesformand osv.osv.

Blandt de faste deltagere er blandt ganske mange en vis mr. Gates (Microsoft - you know :-) ).  Danmarks statsminister forudsættes at deltage i årsmødet med bl.a. klima-dagsordenen (vi kender snart alle sammen COP15 - klimatopmødet 30/11-11/12-2009 i Bella Center, Copenhagen).  Vi skal heller glemme Al Gore, Condoleezza Rice og Pakistans  stringent fokuserede præsident Pervez Musharraf.  Og dernæst……vi stopper her :-)

Møderne dækkes massivt af de internationale (erhvervs-) medier, bla. med “pipe-lines” til grundlæggeren og formanden Klaus Schwab samt de syv viceformænd. Blandt sidstnævnte er Tonny Blair og Henry Kissinger (vi behøver vist ikke nærmere præsentation :-) ).

Refleksion

Man(d) kan spørge, om der er nogen værdi af et sådant mega-elitært sammentræf. De schweiziske værter kan naturligvis notere og måle antallet af forøgede rappen eller mere præcist schweizerfranc :-) .

Man(d) skal heller ikke undervurdere de personlige relationer, der opstår og/eller cementeres som følge af nødvendige og/eller pragmatiske hensyn.  Meget råt sagt kan det fastslås, at ingen - absolut ingen - der ønsker at tjene penge og vækst er interesseret i en ustabil verden; ihvertfald ikke en kapitalistisk verden.

Og endelig kan kontakter på tværs af lande, titler, formuer, interesser, golfhandicaps osv. skabes af personer, hvis kemi bobler i samhørighed.  Et mærkeligt begreb, som ALDRIG skal undervurderes, hverken i det underjordiske krisestyringsrum i Pentagon, et bestyrelseslokale i Københavns city, et pusherområde ved en kanal i Amsterdam eller en mineral-aftale i smal luvslidt gade i Mumbai….aldrig, aldrig undervurderes!

Powered by WordPress