hulegaard.eu

January 16, 2008

Konfirmation ved Como

Filed under: Italien, Milano, Como, Konfirmation, Flemming — hulegaard @ 6:20 pm

Overskriften refererer til en faktuel hændelse, der skete kort efter bronzealderen :-) . Vi taler om min konfirmation en regnfuld sidste september-dag. Jeg havde oplevet 13 somre og elskede drengehæfter/-bøger som f.eks. Flemming-bøgerne. Forfatteren var den Herman Bang-inspirerede skolemand Gunnar Jørgensen. Og nu nærmer vi os….linket til denne refleksion. -  Flemming (figuren i een af F-bøgerne) skulle også konfirmeres. Han ønskede sig en rejse til Como-søen sammen med sin kammerat Kvik - i stedet for en konfirmationsfest. Det var som revet ud af min ønskeseddel. Men, det kunne der ikke være tale om i den traditionsrige familie, hvor fest, sang, taler, gaver, x retter, køkken- og serveringspersonale samt familiefotos var et “must”. Mit - langt billigere - konfirmationsønske blev afvist, men Flemming og Kvik kom af sted og jeg læste om deres rejse igen og igen….og lovede mig selv, at jeg ville til Como-søen en dag, når jeg havde tilstrækkelig med lommepenge :-) .

Como

Industribyen Como vinder ved nærmere bekendtskab. Naturligvis primært på grund af den fantastiske beliggenhed ved Como-søen - Lago di Como. Det bedste overblik fås næsten fra Piazza Cavour ved havnefronten. Der er en ældre domkirke, der er bjergbanen op til landsbyen Brunate ( bedst i klart vejr :-) ). Silkemuseet og et mindre gyngehestmuseum kan ligeledes nævnes. Fra havnen er der passagerbåde til de forskellige byer ved Como-søen. Har man tid, er en sejltur et “must”.

 

Refleksion

Billedet antyder, at vejret ikke just var i hopla.  Man(d) kan alligevel sagtens forestille sig den smukke sø, de mange maleriske - store som små - huse rundt om den sjovt formede sø.  Det er mere end forståeligt, at indbyggerne i Milano nærmest flygter udaf industribyen til Lago Como (og Maggiore m.fl.), når muligheden byder sig. Trods tendens til sludbyger var det en frisk og interessant sejltur paa Lago Como.  Der er rundture og langture.  Det bør være et “must” at besøge såvel byen som sejle paa søen.Og nej…Flemming og Kvik var ikke med på båden, men de fik nogle hyggelige tanke-links fra min øverste harddisk…. :-)   

Powered by WordPress