hulegaard.eu

January 15, 2008

Giuseppe Meazza

Filed under: Fodbold, AC Milan, San Siro, Giuseppe Meazza, Milano, Silvio Berlosconi — hulegaard @ 2:11 pm

Mange kender ikke begrebet “Stadio Giuseppe Meazza”, men siger vi San Siro, er der ganske mange flere, der straks nikker og tænker på det gigantiske, verdensberømte stadion i Milano. Giuseppe Meazza var højre innerwing på Italiens landshold, der vandt VM på hjemmebane i 1934; regnes for en af de bedste italienske fodboldspillere nogensinde.

Stadion er også unikt, fordi det er hjemmebane for to af verdens absolut bedste fodboldklubber - AC Milan  og Internazionale.

Man er enten til Milan eller Inter - der er ikke nogen mellemvej. Jeg er - og har altid været - til AC Milan!

Stadion

San Siro er delt op i tre blokke - ringe. Første ring har plads til 31.877 tilskuere, anden ring har plads til 33.932 tilskuere og tre ring har plads til 19.891 tilskuere.

Refleksion

Søndag d. 13. januar 2008 sad denne blogejer i næste afsnit på langsiden og så AC Milan - Napoli sammen med 70.075 andre.  Der er meget “verdens bedste” over det hele: Bedste klubhold i verden, bedste fodboldspiller (brasilianske ) Kaka osv.  - Også San Siro må siges at høre til i verdensklassen af stadions gennemsyret af traditioner og italienske EUROs.

Før kampens start blev AC Milans 18 internationale pokaler (rekord) præsenteret i midtercirklen. Klubbens præsident, mediebaron, eks-ministerpræsident m.m. Silvio Berlusconi ( kendes vist af de fleste :-) ) holdt tale og klubhymne og supporter-brøl ville næsten ingen ende tage.

AC Milan fik næsten hele sin brasilianske spillertrup på scoringslisten. “Gamle” Ronaldo med 2 mål var dagens store helt, Kaka med 1 mål og periodevis geniale afleveringer samt den kun 18-årige vidunderdreng Pato, f. 2/9-89 (læg mærke til ham! - købt for 200 mio. kr. i brasilianske Internacional) med 1 mål. Det sidste blev scoret af hollænderen (med det surinamesiske blod i årene) Clarence Seedorf.  Napoli scorede 2 og med en 5-2 sejr kunne AC Milan begynde at kravle op af tabellen, hvor de alt for længe har ligget i midten.

I “fodbold-Europa” er Giuseppe Meazza alias San Siro stadion placeret i den nordvestlige del af Italiens rigeste by Milano noget særligt, der skal opleves :-)  

 

Powered by WordPress