hulegaard.eu

May 26, 2010

Tidsbestilling til bænken

Filed under: Politik, Meditation, Bænk — hulegaard @ 1:51 am

 

Hvornår har læseren siddet på en bænk og kigget med meditativt filter ud i et næsten frit perspektiv?  Hvornår er fornemmelsen af noget - næsten uendeligt ramt læseren? ( Vi holder narkotiske og nær-dødsoplevelser udenfor dagsorden af dette indlæg :-) ) …..

En større opsat dagbladsannonce i tante Berlinger fortalte for nylig om “Meditation og Livskunst” og tilføjede med reklamens semi-dræbende effekt “Hvorfor vente? - Få et meningsfyldt liv nu”. Det associerede straks til een af mange oplevelser, der er lagret i en mappe på stifinderen på blogejerens defragmenterede harddisk.

Inden- og udendørs bænke

For en del år siden havde blogejeren tilmeldt sig et specielt weekend-kursus i en særlig meditationsform. Kurset blev afholdt i en større Frederiksberg-villa og kursuslederen var en (særdeles nydelig :-) ) quindelig norsk uddannet læge.  Det var ikke billigt, men udsigten til at meditere i behagelige omgivelser under kyndig lægelig supervision stimulerede handlekraften og motivationen samt ikke mindst decimerede børneopsparingskontoen.

Nytteværdien af kurset var næsten lig NUL.  “Næsten”, fordi blogejeren efter endt kursus i lettere udmattet udgave satte sig på en bænk i den nærtliggende Frederiksberg Have. Her synes nogle af de “teoretiske meditations-værktøjer” pludselig at virke, da kun naturens smukke sensommerfarver den sene eftermiddag satte grænser for hans udsyn i den næsten mennesketomme vidunderlige have.

Personlige “bænke”

I forrige årtusinde :-) havde blogejeren en bekendt.  Hendes efternavn associerede kraftigt til ordet “bænke”. :-) .   Hendes quindeliv var på overfladen helt normalt.  Barndom - ungdom - ægteskab - barn - fast job - hus - mand osv.  Hendes barn (datter) voksede op og fik meget kærlighed som enebarn hos sin far og mor. Ingen - bortset fra “fru Bænke” - og 2 nære veninder (og blogejeren) vidste, at denne datter havde en anden biologisk far end hendes livslange (uvidende) fader”. 

“Den meditative fremkaldelse” af denne historie er bestemt ikke enestående. En del andre “twistede i livets container” kunne kaldes frem på blogejerens - og garanteret også læserens - harddisk, hvis systemet gik i “meditativ mode”. Nogle gange kan det være lidt som at ommøblere bænkene i de indre arkiver eventuel i forbindelse med en hovedrengøring. Sidstnævnte er jo for nogle et must ved forårstid :-)  .

Refleksion

Mange refleksioner over livets mangfoldigheder og finurligheder kan visualiseres, når bænken med perspektiv indtages. Den er oftest af sten eller træ. Ægte materialer,  der sammen med naturens vidunderlige udsyn, genererer tanker om fortid, nutid…..ja selv fremtid. Det gør blogejeren med (u)regelmæssige mellemrum og anvender så den teknik, som den nydelige norske læge docerede en mindre adaptabel kreds af bedsteborgere af forskellige køn, livmål og CVer for en del år siden.

Det påståes aktuelt, at (ca.) hver fjerde dansker søger lægehjælp for stress. Årsagerne er mange til denne trafikprop i lægernes venteværelse. Een af dem er både billig og enkel. “Manglende tidsbestilling til sig selv!”

At opsøge dit eget uforstyrrede selskab betyder ikke, at man skal lukke verden ude. Det er vigtigt at kunne holde sit eget “selskab” ud i en verden fyldt af personlige og professionelle relationer.  Sug blot verden til dig. Men det væsentlige er at kunne begge dele. Ydre stimuli kan skabe grobund for indre balance og refleksion.

Det kan varmt anbefales læseren at opleve nogle øjeblikke i ro - kun omgivet af sin aura og meget gerne naturens stilhed.  Prøv at sidde bare 10-15 minutter.  Det kan både være foruroligende afslappende, foruroligende afslørende og foruroligende vanedannende :-) !

 God fornøjelse :-)

Foto: Erik Hulegaard

(øverste motiv: Spidsen af Brighton Pier, Storbritannien - nederste motiv: Villa Rothschild, Côté d´Azur, Frankrig)

  

Powered by WordPress