hulegaard.eu

November 23, 2009

Den bæredygtige Nordhavn

Filed under: Klima, Nordhavn, Bæredygtighed, Byudvikling, Segway — hulegaard @ 5:49 pm

“Besøg Nordeuropas mest ambitiøse by-projekt 13.november - 16. december” står der på forsiden af en folder, der sammen med andre og ikke mindst en meget interessant udstilling informerer om fremtidens Nordhavn i København.

Focus: Bæredygtighed - klima - byudvikling

Den bæredygtige Nordhavn

I Københavns Kalkbrænderihavn er for tiden en udstilling om fremtidens Nordhavn.  Som illustrationerne viser er udstillingsområdet lidt alternativt, bestående af 11 containere og 2 belyste iglo-lignende bygninger.

Udstillingen konkretiserer byudviklingen og de høje ambitioner for fremtidens Nordhavn. Det nyere byområde har gode forudsætninger for at blive et dejligt bosted. Øresund, havnens øvrige miljøer, stort og mindre tæt bebyggelse i havneområderne. Hertil kommer en god kollektiv trafik i nærområdet.

Foruden selve udstillingen arrangeres en foredragsrække hver onsdag med forskellige sociale og arkitektoniske vinkler på Nordhavn; dog medtages d. 2.dec. et anderledes tema “Roskilde Festival - verdens største midlertidige by”.  Lørdage er der udviklingsaktiviteter for børnene. Søndage foregår guidede segway-ture rundt i Nordhavnen. (Segway? - check www.segway.dk

Refleksion

Er læseren bare lidt interesseret i byudvikling, miljø og fremtidens boligformer, er udstillingen absolut en tankevækker.

Next Page »

Powered by WordPress