hulegaard.eu

June 11, 2008

Annie Leibovitz

Filed under: Kærlighed, børn, Annie Leibovitz, Fotograf — hulegaard @ 9:51 am

Overskriften er navnet på en verdenskendt fotograf, født 1949 (fortrinlig årgang :-) ) i Connecticut, USA. Hendes produktion har denne blogejer fulgt på distance med fascination gennem en årrække, eftersom hendes produktion er fremragende….simpelthen i verdensklasse. Blandt mange fotografede hun f.eks. Yoko Ono og John Lennon få timer, før han blev skudt i New York. Mange kendte og ukendte har været og er interesseret i at blive foreviget; indlæggets billede er et udsnit af et større portrætbillede, der viser forskellige kendte kunstnere på samme foto (2001).

Jeg har selektivt valgt udsnittet med den - i min optik - fantastiske italienske mama Sophia Loren.  Fotoet er taget i 2001, hvor hun havde nået folkepensionsalderen på 67 år - hvilken folkepensionist :-) ;-) ! Det er sådanne øjeblikke, at man(d) gerne ville være sagsbehandler på det lokale pensionskontor.  Samme (over-)modne italienske og simpelthen bedårende quinde blev første gang moder i en alder af 34 år efter store vanskeligheder.

Annie Leibovitz

Moderskabet har også spillet en rolle i den verdenskendte jødiske fotografs liv. I 1988 mødte hun sit (formentlig) livs kærlighed i den kendte forfatterinde Susan Sontag i forbindelse med fotografering til en af Sontags bøger.  Det udviklede sig til et længerevarende kærlighedsforhold, dog med hver sin matrikel i New York lige overfor hinanden og fælles huse i Paris.  De lagde aldrig skjul på forholdet ( hvorfor skulle de også det..).  Forholdet mellem 2 quinder, den intellektuelle fotograf versus populær-forfatterinden.  Sidstnævnte mente ikke, at Annie Leibovitz var “moden” til at få børn, som hun så brændende ønskede sig.

I 2001 trodsede Annie Leibovits sin partnerske og fødte ved hjælp af kunstig insemination en datter (Sarah) i en alder af 51 år.   Tre år senere døde hendes livspartner Susan Sontag af cancer. I forløbet under sygdommen og efter døden fotograferede Leibovits sin kærlighed. -  I 2005 fik den internationale fotograf så - i en alder af 55 år - sine tvillinger (Samuelle og Susan); denne gang ved hjælpe af en rugemor.

” Jeg har selvfølgelig mærket fordommene ved at blive mor i så høj en alder(….)” udtalte hun efterfølgende til den internationale presse.

Refleksion

“A Life Through A Lens”  er seneste (dokumentar-) film om Annie Leibovitz; tidligere er der skrevet 6 bøger om hende. Dokumentarfilmen beskriver hendes professionelle og private liv. 

Mor for sent? Mor til tiden? tja, mmm?

Man(d) kan mene meget om dette internationale top-fotograf-liv,  men der har sandelig været gang i udløser-knappen….sandelig! 

(Kilder: Berl.Tid. samt Internettet)

Next Page »

Powered by WordPress