Hvad indeholder en af de hurtigst voksende hjemmesider i USA? Svaret er kristne videoer, og navnet er GODTUBE med over fire millioner brugere. Men også herhjemme er konfirmander begyndt at SMSe med deres præst om livets store spørgsmål. Kirker installerer fladskærme og en ny TV-kanal på nettet, TV-tro har nu også set dagens lys.

Kan man forestille sig, at de danske præster er indstillet på at entrere den virtuelle verden ?

Godtube

De fleste kender efterhånden Youtube. Indholdet er naturligvis blandet, men meget er seværdigt for nogle øjeblikke. Mange bloggere benytter sig af dette, enten selvstændigt eller i forbindelse med et indlæg. Fint nok!

GodTube.com eller Jesus 2.0., som bagmanden Chris Wyatt kalder det.Denne kristne parallel har på rekordtid udkonkurreret mange verdslige websider og var i lanceringsmåneden august sidste år den hurtigst voksende hjemmeside i USA med tre millioner unikke brugere og en vækst på 973 procent. Andre hjemmesider som Gospeltube og Jesusclips har også vundet popularitet, men er ikke tilnærmelsesvis så store som GodTube. Her har brugerne på få måneder lagt mere end 800.000 timers video ud, og i fodsporene har muslimer og jøder senest oprettet henholdsvis Islamic- og JewTube. En anden nyskabelse i “Guds eget land” er f.eks. GodCaster. Den giver alle kirker mulighed for gratis at streame (transmittere, red.) deres gudstjeneste og potentielt få kontakt med mange flere »kirkegængere« end nogensinde før.

Refleksion

Er vi klar til at podcaste Matthæus?  Er den danske folkekirke klar til en mindre digital (formidlings-) revolution? -  Jeg har tidligere på bloggen focuseret på den - i mange kirker - yderst kritisable formidling af kristendommen.  Jeg kender en fremragende formidler, der desværre i år går på pension (derom senere på bloggen). Det er således IKKE alderen, der er problemet. Derimod er det snarere konservatismen og mangler evner, der skal til syn og skøn.

De kommende år er der lagt op til en formidlings-revolution i den danske folkekirke - på den ene eller den anden måde - hvis ikke…..