hulegaard.eu

January 2, 2008

En feminin knock-out

Filed under: Boksning, Kvinder, Muhammed Ali, Laila Ali — hulegaard @ 4:35 pm

Næsten alle på jordkloden kender navnet “Muhammed Ali” alias ”Cassius Clay”. Denne sværvægtsbokser var vel den mest elegante og storskrydende sværvægtsverdensmester, der har eksisteret. 

Laila Ali 

Muhammad Alis datter, Laila Ali fyldte 30 år d. 30.12.07. Hun debuterede i bokseringen som 22-årig og bankede modstanderen i gulvet allerede i første omgang. Laila Alis rekordliste lyder på 24 sejre i 24 kampe. I sin seneste kamp i februar 2007 brugte hun blot 56 sekunder på at slå sin modstander ud. Privat er Laila Ali gift med den tidligere NFL-spiller Curtis Conway.

Jeg har selv overværet aktive kvinder i kampsport, herunder boksning. En nyere trend, måske. Også på tilskuerpladserne ses flere quinder end tidligere.  En lidt anderledes “kampsport” er f.eks. catfighting.  Et show for Paris for nogle år siden udviste også særdeles feminine quinder af forskellig størrelse og hudfarve, der brugte styrke, smidighed og list for at besejre hinanden.  Om disse kampe (og andre?) var fixet, er ligegyldig i denne kontekst.

Refleksion

Der er de maskuline piger (hvem husker ikke de gamle østeuropæiske medaljevindere fra kommunisttiden - nej vel :-) ). Men der også tilsyneladende mange feminine piger, der udøver (smukt udtryk..) forskellige kampsportsgrene. Jeg foretrækker klart det sidste; et blik på den gamle Parkinsons-plagede verdensmesters datter foroven giver vel svaret :-)   -  Imellemtiden kan de quindelige læsere philosophere over, hvorfor flere og flere af deres kønsfæller markerer sig i boksning, asiatiske kampsportsgrene samt ikke at forglemme catfighting og tilsvarende…..break….go back….break :-)


Powered by WordPress