hulegaard.eu

December 31, 2007

Nytårsregnskabet

Filed under: Status, Nytåret — hulegaard @ 2:19 am

I mit voksne liv har årets sidste dag d. 31.12. altid været en højtidelig dag.  Mit regnskab for det pågældende år gøres op. Posterne placeres i debet og kredit; der debiteres og krediteres på livet løs - altsammen oppe i min øverste harddisk.  Den muskel, der indimellem producerer tanker og handlinger baseret på såvel empiri og logik som (ganske ofte) per intuition.

Uanset læserens egne traditioner for denne aften - og der er sikkert ganske mange :-) - gør Du - kære læser - sikkert også regnskab.  Om du sidder med en sømands-papirhat på hovedet, halvskæv af champagne og skaldyrsanretning rumlede i mave-tarmsystemet, om du netop har forsøgt at demonstrere din fysik (enten feminint eller maskulint :-) ) på forskellig vis (vælg selv), ja-men, ja-men uanset hva´…. tænker du nok en tanke vedrørende “nytårsregnskabet” på et eller andet tidspunkt i forløbet (?).

Forskellige enheder

Naturligvis måler vi alle værdien af vores oplevelser mere eller mindre bevidst. Hvad måleenheden måtte være, er mindre væsentlig.  Mere væsentlig er det, at vi - når facitstregen skal slås for “det personlige årsregnskab” - kan afklare plusser og minusser, en slags evaluering som ved et afsluttet kursusforløb.

Et regnskab, herunder “det personlige” kan være nyttigt - ganske nyttigt. Det viser os noget om den seneste afgrænsede tid. Det viser os, hvor vi kan forbedre “indtjeningen” eller minimere “de personlige omkostninger”.  Det kan bruges som baggrund for næste års “personlige livs-budget”.

Til ethvert regnskab hører noter, her kalder vi det “nytårsforsætter”. Et begreb, der ofte kalder på tvangen, det fornufts-relaterede og det masochistiske i personligheden….

Kan vi huske året?

Begivenhederne i 2007 kan vel sorteres i de individuelle og de mange “udenbys”; sidstnævnte kan vi ofte ikke gøre meget ved, blot registere dem. 

For de royale var der nok af minder såsom barnedåb med Isabella, Prinsesse Alexandras nye ægteskab og konvertering til Grevinden af Frederiksborg osv. For de politisk interesserede  var der et folketingsvalg med ingredienser som den skamroste, yderst præsentable og lettere maniske socialdemokratiske kvindelige leder, der ledte partiet til det værste valg i 100 år, et nyt parti (der er vist efterhånden skrevet rigeligt om NA) samt i bunkevis af spin(doktorer). De miljøbevidste og mange andre sagde CO2 udstandselig. De biologisk interesserede erindrer dræbersneglen. Rygeloven betød nyt for mange restauranter og rygere. For de sportsglade erindres fodboldlandsholdets exit fra den store scene samt en hr. Riis og en hr. Rasmussen, der havde suppleret deres daglige kost-indtag. For de økonomisk interesserede var der såvel skattelettelser som faldende huspriser og dollarskurs at notere sig. For de udenrigspolitisk interessede var der regeringslederskifte i Storbritannien og Frankrig med to nye anderledes personligheder, de internationale engagementer i Iraq og Afghanistan, Ruslands øgede markering i verdensbilledet, det seneste mord på Pakistans tidl.leder Benazir Bhutto samt verdens terror mere end rigeligt….jamen, skal vi ikke holde her, medens det digitale blækhus fyldes op :-) .

Nytårs-refleksion

Det lyder - for nogle - knastørt, men det er i virkeligheden ganske enkelt, udfordrende og relativt forpligtende. Det handler om at forvalte det (undervurderede) begreb, der hedder TID.  Eller udtrykt anderledes: Få mest ud af dit liv, bedst muligt, længst muligt.

Denne blogejer benytter samtidig denne lejlighed til at hæve krystalglasset med indhold og udtale (digitalt) de sidste ord på bloggen i 2007: 

” Skål - Et individuelt tilfredsstillende nyt år 2008 ønskes læseren ledsaget af en ærlig tak for den tid,  hun eller han har brugt på denne blog i 2007!               

….So long i(n) 2008 !”

Powered by WordPress