hulegaard.eu

February 5, 2008

Platte med udsigt

Filed under: Restaurant, H-H, Sundkroen, Frokost — hulegaard @ 9:05 pm

Nogle restauranter besøges kun een gang, andre flere gange og nogle besøges med (u)regelmæssige mellemrum over mange år. Sidstnævnte kan skyldes bekvemmelighed, beliggenhed, minder samt nu og da også gode recidive oplevelser.

Siden midt60erne har jeg med uregelmæssige mellemrum besøgt restaurant Sundkroen ( www.sundkroen.dk ) , der har en helt unik beliggenhed i hjørnet af den smukke stationsbygning i Helsingør med fri udsigt til færge-terminalerne, der betjener det næsten på alle måder charmerende farvand mellem Helsingør-Helsingborg. For en ægte færge-elsker er dette naturligvis i sig selv en potent motiverende faktor for besøget :-) !

Platte med udsigt

Jeg ankom en hverdag kl. 12.15 (frokosten starter kl. 12.00). Restauranten var tom, bortset fra en ældre kvindelig gæst, der snakkede let med sig selv.  I weekenden er der buffet, ugen igennem f.eks. platten til 98 kr, som jeg bestemte mig for.

Summarisk var den marinerede sild okay. Laksen hæderlig, men den kolde røræg havde levet mere end 24 timer. Det havde den kolde leverpostej (med 2 krøllede og ucharmerende stykker bacon) også.  Det eneste rigtig gode var mørbradbøffen, der var friskstegt og sammen med de ristede løg absolut spiselig. Det øvrige bestemt ikke nogen kulinarisk oplevelse :-( .  Det skal bemærkes, at kvaliteten altid gennem de mange år har været svingende. - Noget relativt nyt - måske grundet nyt ejerskab (?) - er markering af “børn er velkommen”.  Bla. findes en børnemenu (retterne nr. 32-37). Bl.a. en “børne-wienerschnitzel”, der kunne få blogejeren til at gå i “barndom”.  Menu-indholdet tyder virkelig på, at børnevenligheden skal tages bogstavelig, hvilket isoleret er et sympatisk signal fra denne mangeårige restaurant.

Interiøret er blevet udvidet gennem årene. Aktuelt forekommer det pænt og rent med farvelægninger i diskrete og pæne nuancer. Nogle træpersienner ved sundvinduerne kan sagtens have deres virkning meget af året. Det forekom dog noget malplaceret, at flere af dem var rullet halvt over panorama-vinduerne på en vinter-dag, hvor der var stormende kuling og regn udenfor. -  Den uundgåelige muzak spillede diskret klassiske stykker udført i moderne akkompagnement, som man ikke just kunne tygge i takt til :-) .

Som nævnt var vi kun to gæster i restauranten, men jeg havde stort besvær med at skulle afregne. Jeg ventede længe; tålmodighed er ikke just min stærke side. Til sidst gik jeg ud i køkkenet. Den venlige kok fortalte mig, at servitricen havde hovedpine (fair enough!). Han kunne ikke finde ud af kasseapparatet og måtte hidkalde ejeren via mobiltelefon.  Denne kom og havde også problemer med “regnskabets time”.  Omsider dukker servitricen op og ved alle tres fælles hjælp besluttede kasseapparatet sig :-) til at rulle en bon ud på det forøvrigt rimelige regningsbeløb.

Refleksion

Med den virkelig store konkurrence af restauranter og caféer i Helsingør, samt ikke mindst de ofte tæt-besøgte færgerestauranter, bør Sundkroen i egen interesse opgradere madoplevelsen.  Den fantastiske udsigt er ikke nok!  Et vinduesbord på de store Scandlines-færger og nu også ACE-sundbusserne med et langt større udvalg og ofte bedre betjening i restauranten er et alvorligt konkurrende element.

Som nævnt indledningsvis er jeg kommet på denne matrikel i over fyrre år, så jeg kravler nok op af den stejle trappe til Sundkroen en anden gang, hvis ikke andet for at “kontrollere”, om det er blevet bedre!

Velbekomme!

 

Next Page »

Powered by WordPress