hulegaard.eu

December 20, 2007

Til lykke Super-Jane

Filed under: Jane Fonda, Skuespiller — hulegaard @ 6:34 pm
Den 12-årige amerikanske pige surmulede på sit værelse, da moderen Frances Seymore var hjemme på et sidste besøg fra den lukkede psykiatriske afdeling.
Og da moderen få dage senere skar halsen over på sig selv med et barberblad, lod datteren nærmest som om, ingenting var hændt. Og det tog 35 år, før datteren kunne græde over tabet. Men så var det også en flodbølge af tårer.
                                                           
    

På mange måder modsat men også tilsvarende følelsesforladt, sad den midaldrende datter ved sin fars seng i ugerne op til hans død i 1981.Her masserede hun faderens fødder og serverede hans mad, mens hun igen og igen fortalte den døende patriark, at hun elskede ham og bad om tilgivelse, hvis hun nogensinde havde skuffet eller såret ham.
    

Men den følelsesmæssige reaktion var som sædvanligt yderst begrænset, når det gjaldt den gamle Hollywood-legende. - »Far sad med lukkede øjne, mens jeg masserede hans fødder. Måske sov han. Eller måske lod han bare som om - for at undgå at tale med mig, som så mange gange før« skriver Jane Fonda konstaterende i sin ærlige selvbiografi »My Life So Far« (Mit Liv Ind Til Videre) fra april 2005.   

   

    

Jane Fonda (Foto:Reuter)
    

 Til lykke!  

I morgen d. 21.december 2007 fylder Jane Fonda 70 år.  De fleste kender skuespilleren med en dobbelt Oscar og yderligere fem normineringer, venstrefløjsaktivisten, aerobic-instruktøren og meget mere.
    

Jane Fonda og hendes ægtemænd
»Men jeg vil slå fast, at ingen af mine tre ægtemænd er de monstre, som pressen nogen gange har gjort dem til. Jeg ville gifte mig med hver én af dem igen. De gav mig alle storslåede oplevelser, som jeg ikke vil være foruden” blev hun citeret for i forbindelse med hendes selvbiografs udgivelse i april 2005.   En interessant udtalelse i en glamour-verden, hvor partner-udskiftning, skilsmisser, sagsanlæg og et ofte 110 procent falsk rampelys holde stjerner og advokater langt over den rigtige side af kassekredittens midtnormal :-) !
Refleksion
Morgendagens fødselar 70-årige Jane Fonda er skuespillerbarn på godt og ondt. Det er ofte ikke omkostningsfrit. Hun har betalt prisen, hun har kæmpet, hun har vist skuespilkunst.
    

Hendes tre ægtemænd Roger Vadim (fransk filminstruktør 1928-2000), Tom Hayden ( am. skuespiller, f. 1939) samt Ted Turner (am. forretningsmand m.m. bla. CNN, f. 1938) har alle givet betydet meget for hende på forskellige sider i denne kendte quindes livs-agenda.
I 1970 blev Jane Fonda arresteret i Californien for at sparke en betjent, der forsøgte at anholde hende i forbindelse med et anseelig antal piller. Det var i flower-power-hash-drugs-tiden. Hvad skete?   Tiltalen blev frafaldet, da det viste sig, at det var vitaminpiller altsammen.  Hendes udseende som moden 70-årig ligner “en moden vitaminpille”. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by WordPress