hulegaard.eu

October 19, 2009

US-merværd

Filed under: Politik, Barack Obama, USA, IOC-kongres — hulegaard @ 12:33 pm

I dag for nøjagtig tre uger siden landede nr. 44 alias USAs præsident Barack Obama  med Air Force One. Samme US-præsident kastede efterfølgende sin glans i 4 timer og 32 minutter på såvel IOC-kongressen i Bella Center som en kort stund på Margrethe II, Henrik I og Rasmussen III på Christiansborg Slot.

Den 13 Olympiske kongres og 121 IOC-session blev afholdt i perioden 1-9.oktober 2009. Resultaterne på kongressen var flere.  Det kendteste var naturligvis, at Rio de Janeiro fik tilkendt værtsskabet for OL 2016 og Frederik (uden efternavn) blev indlemmet i “Ringenes Herrer” alias Den internationale Olympiske komité.  Forinden var foregået et sandt drama, hvor Chicago med præsident-parret Obama som orale og prestigemæssige støtter så ud til at få værtsskabet OL 2016, men sandelig blev stemt ud allerede i første runde!  Der er efterfølgende spekuleret i, at adskillige (majoriteten af) lande følte en stærk irritation over, at USA nærmest forsøgte at nedtromle de øvrige kandidatlande med økonomiske og prestigerelaterede midler; i denne forbindelse med et ca. 5 timers besøg af USAs præsident som særlig trumf.

Set i det nypudsede bagspejls klarhed gjorde ikke mindst Tony Blair samt på anden måde Vladimir Putin denne øvelse af statsmands-sportskunst betydelig bedre. Der skulle langt mere “massage” af IOC-medlemmers egoer til, men resultaterne udeblev da heller ikke.  London fik som bekendt OL 2012 og Rusland fik vinter-OL (Sortehavsbyen Sotji) i 2014.

Refleksion

Blogejeren havde en personlig oplevelse på “samme melodi” for nogle år siden. Af en venlig kontakt blev han approachet til at komme ind i et lukket (og “lykkeligt”) internationalt helse-salgs-koncept, styret fra USA.  For at overtale ham, blev der arrangeret et møde med en - yderst sympatisk - dansk-amerikansk kvinde på et af Københavns kendte hoteller på Kgs. Nytorv.

Trods hendes behagelige væremåde og interessante argumentation, fastholdt blogejeren sine reservationer og i et sidste forsøg blev han ansporet til at møde “one of the Head Bodies”, der ville komme “over dammen” ugen efter for at stå for etableringen af opbygningen af dette fremtidige netværk (salg af sundhedsprodukter) i hele Skandinavien. Der blev “visualiseret” såvel en pæn titel som ikke mindst indtjeningsmuligheder, der ville glæde enhver bankrådgiver :-).

Et nyt møde blev arrangeret på et kendt luksushotel med 26 etager først på Amager i København. Denne amerikaner var en stor mand på næsten alle områder, størrelse, gestik, stemmeføring og tankebaner m.m. Der var næsten ingen grænser for, hvad blogejeren kunne få, såfremt han indvilgede i at være een af de første i opstarten.  Nu er denne signatur imidlertid født med et “visiterende sindelag” og en “sund sans”; begge egenskaber er blevet tilslebet i hans plettede livsforløb ;-)

Under mødet med “the Head Body” fortalte amerikaneren (med italiensk navn) om sin egen omvendelse og så faldt ordene:

“Erik…for fem år siden ville jeg ikke engang drømme om at sidde her og bruge tid på en snak med en dansker! (…) men xxx(sundhedsproduktets navn) har omvendt mig. Jeg har opgivet mit tidligere chefjob og er nu øverste koordinator på dette!”

Havde blogejeren ikke været begunstiget med en tilpas portion selvværd, ville han sikkert både have følt sig ydmyget og samtidig psykologisk hoppet ind i rollen som “complete underdog” og efterfølgende skrevet under på kontrakten. Nogle timer senere skiltes vi med smil og skulderklap og so long. 

Ugen efter fløj denne “produktets mr. President” så retur fra New York til Copenhagen for at få underskrevet kontrakterne med de ganske få indkaldte og udvalgte, herunder blogejeren.   I receptionen på det smukke og klassiske gamle hotel ved Det kgl. Teater lå et høfligt afslagsbrev fra denne signatur dryppet med et let stænk af sarkasme og ventede på ham ved check-in.  Han forstod det vist nok og dog, nogle mails forblev efterfølgende ubesvaret, hvilket er ganske atypisk for denne blogejer ;-) .

Faktisk har man(d) stortset kun haft gode oplevelser med US-kontakter og kan tilmed rigtig godt lide USA (og Obama!) - by and large - men der er grænser, der skal trækkes, når “Big Brother” bliver for dominerende.  Det var nogle af de samme mekanismer, der fik x antal IOC-medlemmer med flere til agere mod USA og med Brasilien; eet af de store lande i den ny verden…..Obama er fuldt ud klar over dette, men blev alligevel efter sigende rasende, da han hørte resultatet i Air Force One på vej hjem “over dammen”.

Det 21. århundrede er kun lige startet og det bliver ganske anderledes end det forrige…..

Next Page »

Powered by WordPress