hulegaard.eu

March 6, 2007

Flere tidszoner

Filed under: Kriminalitet, Ure — hulegaard @ 3:48 pm

Moral og lovgivning skifter ofte i forskellige tidszoner. Det gør klokken naturligvis også, hvortil kommer urets regulering frem eller tilbage. Således har offentligheden kunnet læse om en urmager, der reagerede i en akut situation, som er relativ unormal i denne tidszone, men helt normal i mange andre.

Den løsladte urmager: “(…)I dag ved jeg, at det var et sidespor at komme ind på. Jeg var bare så træt af alle de røverier; jeg har været udsat for. Gang på gang har jeg oplevet, hvordan politiet har givet fortabt. Og hvordan forsikringsselskaberne har udbetalt alt for lidt i erstatning velvidende, at det er de færreste, der gider kæmpe imod.(…)

Den københavnske urmager har siddet varetægtsfængslet i syv uger.  Der venter en retssag og dom.  Forløbet, der udløste skuddene mod røverne, er beskrevet mange gange, ligesom det ikke er første gang, at urmageren var offer for et væbnet røveri.

Flere tidszoner

I USA og andre tidszoner på Globen er væbnede røverier mod butikker dagligdag. Det samme er forretningsindehaverens selvforsvar. De indgår såmænd næsten regelmæssigt i krimier. Vi ser dem og tænker ikke videre over det.

I Danmark er det (endnu) ikke normalt, at en butiksindehaver skyder i selvforsvar og sårer de angribende røvere.  Derfor forestår en retsag, hvor der reelt ikke er nogen domspraksis. Uanset den endelige dom og eventuelle “retslige efterspil”, trækker den fyenske urmager sig tilbage til sin firlængede gård i det idylliske Mesinge på Fyn med familie og ure.

Hvad ville du have gjort?

Jeg kan betro læseren - ganske gratis - at jeg havde handlet nøjagtigt som urmageren og måske sigtet lidt højere.

Powered by WordPress