hulegaard.eu

December 10, 2007

Sex og indsamling

Filed under: Sex, 3die verdenslande, Fundraising — hulegaard @ 8:54 pm

De velgørende organisationer er ofte meget i mediernes søgelys.  Det sker på grund af store shows, enkeltsager med en fyret medarbejder (….hvis sande personlige egenskaber balanceres mere i forhold til et uvirkeligt mediebillede), indsamlingsresultater, antallet af sponserede gedebukke. Der er mindre fokus for det gratis arbejde i velgørenhedsbutikkerne rundt omkring; derimod lanceres alle muligheder tiltag for at gøre opmærksomme på den åbenbare nød og elendighed i mange såkaldte “3die verdenslande”.  

En mere alternativ “fundraising” fandt sted i Chile, Sydamerika:  

En luksus-luder blev så rørt over en velgørende organisations telefonindsamling for handicappede børn, at hun selv kom med et tilbud: 27 timers sex. Maria Carolina vil glæde børnene med alle indtægterne fra den maraton-session, hun vil afholde. Med en pris på 300 dollars for 90 minutter bliver det til 5400 dollars. Organisationen mente imidlertid, det var uden for dens moralske rammer.

 Det forstår Maria Carolina ikke meget af…. Hvordan kan nogen sætte spørgsmålstegn ved en person, som vil stille sit job til rådighed for et værdigt formål, spørger hun.

Refleksion

Der er naturligvis grænser for kreativiteten med fundraising. Hendes indsamlingsmetode var unægtelig alternativ og kreativ.   Der er naturligvis himmelvid forskel på hendes u-landsbidrag, et velgørenhedsshow eller f.eks. “Giv en ged”.   Men når forargelsen og/eller smilet og/eller accepten (?) har bundfældet sig, står et interessant spørgsmål tilbage:

Hvor højt skal “overliggeren” sættes, før den vestlige verdens borger bliver aktiveret til at donere penge til et fjernere formål?

Kilde. AFP

Powered by WordPress