hulegaard.eu

December 7, 2007

Julefrokosten

Filed under: Chefer, Julefrokost, Utroskab, Jul — hulegaard @ 12:49 pm

Jeg har deltaget i en del gennem årene. På jobbet og i andre relationer er det blevet til ganske mange, varieret på land og til vands.  Min indre harddisc fremkalder adskillige både vanvittig morsomme og yderst tragikomiske billeder fra denne traditionsrige årlige “fest”.  Af tidsmæssige og måske især “protokolære grunde” :-)  har jeg valgt at spare mine hårdtprøvede læsere for specifikke detaljer såvel i grønt som ikke mindst i rødt felt :-) .

Julefrokoster og chefer
Er julefrokosten et meget godt spejlbillede af stemningen i en arbejdsplads?  Skal chefen holde sig væk? gå tidligt? eller gå sidst? Kan man lave aftaler med chefen under sammenkomsten? Kan man presse chefen med at inddrage denne (m/k) i indiskretioner?
Bliver den daglige - fremtidige - dialog bedre, fordi den (tilsyneladende?) var god ved året julefrokost?
                                                    
Julefrokost og partnere
Skal festen være uden ægtefælle/samlever/reg.partner?  Hvis nej, da kan opstår nogle finurligheder i bordplanen. F.eks. kan nogle mænd/quinder opleve, at de får en af eget køn til bords!  Regeringens hyppigt anvendte term “omstilingsparathed” får en helt ny vinkel!
Hvad hvis der opstår sympati eller mere mellem de adderende indbudte ægtefæller/samlevere/reg.partnere?  Er det bedre, at de holder sig udenfor?
                                                                                                
                
Julefrokost, mad og sted
Skal alt være hjemmelavet? Hvem skal gøre det? Er det godt med en julefrokost f.eks. holdes på en restaurant, hvor mange selskaber er samlet omkring en kæmpe-julebuffet  - en sand bakteriebombe? Skal mindretals religiøsitet respekteres i valg af kulinarisk indhold ?.  Eller skal “selskabet” altid mødes “on location” dvs. på arbejdspladsen (hvor der nu måtte være plads?).  Hvem har ansvaret for arrangementet? Hvem rengører og rydder op?
                                                                                             
Julefrokost og moral
Hvad er din hensigt med deltagelsen?  Er det hygge, tvunget samvær eller kalkuleret scoring med strategisk karriere-sigte? (Jeg erindrer tydelige eksempler på alle tre….)
                                                                                                             
Du er gift/samboende og du skal til julefrokost. Du står foran spejlet og gør dig klar. Hvis du er kvinde, retter du en sidste gang på dit lækre undertøj, som du har taget på i dagens anledning. Hvis du er mand, gør du dig ekstra umange med barberingen.
Kan du genkende dig selv i beskrivelsen? Okay, så er du afsløret. Du har utroskab i tankerne allerede inden den første snaps. - Folk, der påstår, at de ikke pønser på noget, lyver for sig(…) ” iflg. Joan Ørting, samlivsterapeut m.m.
                                                                                     
Refleksion
Den gamle danske filmfarce “Julefrokosten” (1976) rammer stadig ganske godt med sine mange vinkler på “årets fest”.  WWW - verdens omfattende net og alle de elektroniske lyksagligheder i x´te version eksisterede ikke.  Alligevel kan der stadig indsættes mange klikbare links til julefrokosten anno 2007.
                                        
Dette indlæg er blot et verbalt supplement til de mange tanker, der foregår i den individuelle harddisc hos læseren, der skal til julefrokost i dag eller de kommende dage, samt efter-rationalisering for dem, der har “overstået” det.
                                                                               
Det siges, at julen er hjertenes fest.  Hjertet pumper som bekendt det iltede blod rundt i blodbanen til alle organismens celler og herfra tilbage til hjertet. Ligeledes pumper det dyrebare hjerte det ikke-iltede blod gennem lungekredsløbet.  Disse biologiske kendsgerninger kan overføres til vores respektive opførsel ved julefrokosten….forhåbentlig….god fornøjelse :-)  
                                                                           
PS. Jeg har ikke glemt dans, taler, sange, transport, refusioner osv….men ovennævnte er blot en lille refleksion :-)

Powered by WordPress