hulegaard.eu

December 6, 2007

Den smilende baronesse

Filed under: Caroline Fleming, Valdemar Slot, Baronesse — hulegaard @ 7:17 pm

Nogle læsere ville formentlig ikke kunne lide denne tekst - så er de advaret!  For dem, der måtte være tilbage, fortsætter vi som følger:

En af de få - måske den eneste - erindring om TV-udsendelser fra den seneste regnfulde sommer var afgjort TV2-serien “Baronessen”.  Det vanvittigt nuttede og idylliske Valdemar Slot på Taasinge var rammen om nogle hverdags-aftener, som jeg stadig erindrer med taknemmelighed overfor TV2. Lad mig sammenfatte det i korthed: Sjældent har jeg moret mig så meget i så lang tid om et smalt emne.

Foto: Valdemar Slot

Tit og Lyt

Mit ugentlige ( og næsten uundværlige) TV/Radio-blad kan vendes om, når læsningen af den fortrinlige medie-oversigt og afkrydsning af TV-radioprogrammering er sket.  Herved indvies man(d) i alskens opdateringer om de kendte, de mindre kendte og frem for alt dem, der kender nogen, der gerne vil være det. Ingen hændelse er for ubetydningsfuld til at blive nævnt, ihverftfald for nogles vedkommende. Den ene uge er der smil, den næste er der sagsanlæg osv.osv. Det er blanding af glamouriseret billedstof, dybe udskæringer, rockmusikere med skægstubbe, adelige, kunstnere med partner (så længe det varer) og børn samt - i dette nummer - en oversigtsvenlig orientering om årets skilsmisser.  

Af disse have een særlig næsten et fuldt opslag (som det hedder i jargonen). TV-baronessen var “ifølge kilder” blevet træt af samlivet med sin engelske ægtemand. Flere års forsøg med ægteskabs-lapning samt parterapi havde ikke hjulpet. Nu var den smilende baronesse flyttet ind i en lejlighed i London med deres to fællesbørn.

 Jeg fik straks to tanker lige efter hinanden.  Den første var: ”Arme børn” - den næste var meget pragmatisk:” Nu kommer der måske også en TV2-serie “Baronessen i lejligheden” (?), hvor Caroline Fleming viser smilende rundt; denne gang uden sin mangemillionær-mand Rory stående skulende henne bag ved :-) !

Det smukke Valdemar Slot (det ligger ganske pragtfuldt i Svendborgsund, hvis nogen ikke skulle vide det) overtog hun fra sin fader (lensgreve Niels Iuel-Brockdorff ) i 2004. Enhver med mindst 10 minutters revisor-baggrund ville kunne regne ud, at arveafgiften måtte “løftes” på een eller anden måde. Her kom Rory og hans penge så ( tilpas?) ind i billedet.

Refleksion

Jeg har i mit 50+ liv mødt 2 (andre!) smilende baronesser. Lad det være sagt med et samme: Begge var ganske meget anderledes såvel i kropsbygning, livsstil, hårfarve samt personlig væremåde. Den ene kendte jeg ganske kort.  Den anden kommunikerede jeg regelmæssigt med i 23 år. Begge besad de tre af mine yndlings-egenskaber, nemlig “en tilpas portion selverkendelse”, “stil” og “selvironi”…. 

-  De har nu begge forladt denne jord, men jeg tænkte på dem, da dagens artikel bragte mig ajour om sommerens morsomme TV-erindring…. og savnede dem pludseligt!

Powered by WordPress