hulegaard.eu

December 5, 2007

Sir Michael Caine

Filed under: Film, Michael Caine, Sleuth, Len Deighton, Shakira Caine, Harold Pinter — hulegaard @ 2:37 pm

Siden jeg for ganske mange år siden så (Sir) Michael Caine (oprindelig Maurice Micklewhite ) første gang i “Lynaktion Ipcress”  af Len Deighton, har han ofte været grunden til mange af mine faste film-besøg.   

Det er anden gang, han er aktuel med en film, der hedder »SLEUTH«. Men det er ikke en genindspilning, insisterer Michael Caine selv i diverse interviews!

Sleuth 

Den engelsk-italienske frisør Milo Tindle bliver naturligt nok mistænksom, da rigmanden Andrew Wyke inviterer ham på besøg på sin luksuriøse landejendom. Wykes kone har for nylig forladt ham til fordel for Milo. Wyke får brug for penge efter skilsmissen, så han beder Milo stjæle nogle juveler fra ham, så han får en stor sum fra forsikringen. Han har blot brug for den tjeneste, forsikrer han. For sent opdager Milo, at det er en fælde, og to rivaler indleder et drabeligt magtspil.

Sådan lyder producentens korte beskrivelse af »Sleuth – Dobbeltspil«, både i versionen fra 1972 og i den seneste version (nov. 2007) Michael Caine spiller endda med i begge udgaver, i den første i rollen som den yngre Milo, i den nye i rollen som den ældre Andrew.

Manuskriptet af den kende Harold Pinter gør (efter sigende) Sleuth lidt anderledes end den første, men den er afgjort et biobesøg værd. ( http://www.apple.com/trailers/sony/sleuth/  )

To gange – for »Hannah og hendes søstre« i 1986 og »Æblemostreglementet« i 1999 – har han kunnet tage den gyldne statuette med hjem til lejligheden i Londons Chelsea Harbour, hvor han bor sammen med sin 14 år yngre hustru siden 1973, Shakira Caine. Til de særligt interesserede :-) er denne hustru tidligere Miss Guyana (Britisk Guyana) og særdeles præsentabel ligesom deres fælles datter.

I dag nyder den snart 75 årige Michael Caine et sjældent ry som en af få filmstjerner, der kan veksle ubesværet mellem roller i store Hollywoodfilm som butleren i »Batman Begins« og smalle, mere eksperimenterende film som den apokalyptiske thriller »Children of Men«, hvor han spiller hashrygende helt i modstandsbevægelsen.

Refleksion

Arbejderdrengen, soldaten i Korea, Hollywood-karrieren, adlet (2000) af dronning Elisabeth II,  102 spillefilm, ven med (Sir) Sean Connery - begge arbejderklasse, der nåede de store tinder i skuespilverden.

“Is there anybody there?”  er titlen på den næste film, som han aktuelt er igang med indspille med forventet realisering i 2008. Vi andre Caine-fans kan blot tilføje:”Oh yes, let us hope so…. for a long time!”

Powered by WordPress