hulegaard.eu

November 28, 2007

Olde-blogging

Filed under: Olde-blogging, Maria Amelia Lopez, Olive Riley — hulegaard @ 4:27 pm
95-årige Maria Amelia Lopez er et hit på nettet med sin blog, hvor hun fortæller om sit lange liv. I Spanien sidder Maria Amelia Lopez og fortæller sin historie til hele verden. Maria Amelia har oplevet to verdenskrige, en spansk borgerkrig og blev født længe inden bilen blev allemandseje.

Selvom hun hører til den ældre generation, hvor kun en ud af ti er på nettet i Spanien, er hun en populær blogger, og hendes historier har 60.000 faste læsere.

Maria Amelia fortæller mest om sin hverdag, men også hendes oplevelser fra den spanske borgerkrig og perioden med Francos diktatur kommer ud til omverdenen på bloggen. 

Den første post er fra hendes fødselsdag i december 2006, hvor hun fik bloggen foræret i fødselsdagsgave af sit barnebarn. Maria Amelia Lopez har dårlige øjne, så selve skriveriet står hendes barnebarn for, mens hun dikterer, hvad der skal stå i indlæggene. 

Australier er endnu ældre

Maria Amelia Lopez har endnu et par år foran sig, før hun kan kalde sig verdens ældste blogger. I Australien har den 108-årige Olive Riley nemlig blogget om stort og småt siden februar 2007.

Olive Riley har som Maria Amelia Lopez en hjælper til at skrive for sig. 

Refleksion

De to blogs: 95 years old blogger  og  All about Olive   vidner om en stadig (digital) livsvilje og - appetit.  Disse eksempler er blot starten - tror jeg - på en forståelse for de modne og meget modne mennesker af, at det er nyttigt, sundt og belærende at holde sig igang længst mulig.

Jeg har selv kendt en fhv. embedslæge, der var digitalt aktiv op til lidt efter de 90 år. Læseren kender sikkert andre - gode - eksempler på dette.

Moralen er i virkeligheden enkel: Hold dig igang så godt som muligt så længe som muligt til gavn for dig selv og dine omgivelser; sæt nogle pensionsmidler af til fortsat køb/afskrivning af IT-udstyr og husk en robotkonto, så “den” kan hjælpe dig med praktiske gøremål  ( hvem sagde “kvalitetsreform”?) :-) !

Kilde: netnyt.tdconline.dk

Powered by WordPress