hulegaard.eu

November 28, 2007

Han får tæsk!

Filed under: Tæsk, Vold, Krisecenter — hulegaard @ 8:30 am

Kanal 4, i QTV-talkshowet med Pernille Aalund, tirsdag aften (27/11/07) fortalte bl.a. den 58-årige IT-konsulent Jan sin volds-historie. Udsendelsen på “Quinde-kanalen” er ikke bare underholdning, men kan også ses som et bidrag for mænd i alle aldre til at blive lidt klogere på det smukke køn.

Jan´s historie 

Siden 58-årige Jan var blot seks måneder gammel, har kvinderne i hans liv med jævne mellemrum afstraffet ham fysisk. Først lod moderen sine frustrationer og vrede gå udover Jan - og da han blev gift som kun 19-årig tog konen så over.

Foto: QTV-Per Arnesen

“Interessant” var det, at ingen i hans nære sociale cirkler, herunder hans to (nu voksne) sønner havde mistanke om den jævnlige vold i ægteskabet. I 2006 døde hans hustru gennem 38 år. Han erindrer det som et “ikke dårligt ægteskab” med flere gode end dårlige stunder. Han var oplært af sin moder til ikke at slå på kvinder.  Derfor “accepterede” han, at hans tidligere hustru begyndte at tæve løs på ham.

- Det er naturligvis kun et gæt, da vold i hjemmet, hvor det er manden, der får bank, er utrolig tabubelagt. Men jeg har da en ide om, at det desværre er et forholdsvist udbredt fænomen ( Jan).

Efter hustruens død sidste år har Jan løbende gået i terapi.

Sexolog Vivi Hollænder mener ikke, at hans historie er usædvanlig!  Emnet er utroligt tabubelagt. - En mand føler sig utrolig skamfuld og vil gøre meget for at holde volden skjult!

I dag har Jan mødt en ny kvinde og føler livet værd at leve. Vold er ikke længere en del af vort samliv.  

Refleksion

Som nævnt i indledningen kan man(d) altid lære noget.  Da jeg så udsendelsen, tænkte jeg tilbage i tiden til en mand på nogenlunde samme alder, som jeg inddirekte kendte. Han indtog en lederstilling i det offentlige med enkelte klip til det “offentlige rum”.  Hustruen bankede ham med jævne mellemrum..osv.osv.

Jeg forstod det ikke den gang, jeg forstår det stadig ikke!  Det går naturligvis begge veje! I Go´aften Danmark samme dag fortaltes, at 41.000 kvinder er blevet udsat for vold. Hvor mange mænd?  

Der findes 50 krisecentre i Danmark. 46 for quinder og 4 for mænd. Illustrerer det problemet - måske/måske ikke.

Det er ihvertfald udmærket, at problemet bliver visualiseret - mangel på selvværd eller ej!

Ingen vold mod quinder….og mænd, medmindre vi bevæger os over i den indforståede s/m-verden!

Powered by WordPress