hulegaard.eu

December 1, 2009

En anderledes (Don) Ø!

Ordet “Ø” forbindes i daglig dansk selvforståelse med hhv. ca. 440 danske Øer samt Don Ø alias Flemming Østergaard alias en kendt (hårdt-) arbejdende dansk bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment A/S, herunder dansk fodbolds flagskib FCK. Sidstnævnte formodes fortsat at være relativ velhavende. Ingen medlidenhed og jammer for den aktuelle kritiske situation! Men respekt for, hvad Don Ø har skabt!

Det fører videre til begreberne “velhavende” og “øer”.  Her tænker enhver international-sindet dansker (og dem er der gu´ske lov nogle stykker af :-) ) måske på Dubai med diverse “øer” i det højtprofilerede “verdensrige” bygget ud i vandet.  Nu er det - måske midlertidigt (?) - sådan, at excel-regnearkene hos den stenrige ørkenstat p.t. er frosset fast, så en “re-etablering” af regnearket er nødvendig….mindst een!   Men stadig er der en månerejses afstand til begreberne “Ø” og “fattigdom” , når Mellemøstens anden mest dynamiske økononi (efter Saudi Arabien) anskues, selvom kranerne står stille i en periode.

 

Giv en…..Ø

Julegavernes tid er over os danske. Blogejeren har det som tidligere år nemt. Han er dyreelsker, hvorfor den “eksterne julegave” med stor glæde tidligere år er gået til geder ( Folkekirkens Nødhjælp ).   Det formodes, at der nu er tilstrækkelig med geder til,  at de selv finder ud af parring og formering og gavn for et givet lokalsamfund.

Blogejeren har altid været fascineret af “øer”.  Har hele sit liv boet på øer. Har rejst og set mange øer. Befinder sig godt på øer, men har bestemt ikke råd til at købe en ø, hvadenten det er Dubai eller Caribien eller andet internationalt postnummer ;-) !

Så kom chancen i det Herrens/Fruens år 2009.  Chanchen for - med en beskeden børneopsparing - at købe en ø.  

Lidt om øen

Folkekirkens Nødhjælp: Du giver fattige øboere i Sydasien, primært Indien og Bangladesh, en hånd med at dæmme op for erosion og oversvømmelser, hæve deres huse, samt indkøbe overlevelsesudstyr, så de sammen med deres familie kan tage videre til et mere sikkert sted. - Klimaforandringerne er skyld i, at øer forsvinder verden over. Allerede i 2006 forsvandt den første beboede ø, indiske Lohachara, som følge af stadig kraftigere oversvømmelser. Op til 70.000 mennesker forventes at miste grunden under deres fødder i de nærmeste år - bare i dette område alene.

Refleksion

Meget kan sikkert siges om blogejeren..utvivlsomt :-) , men naivitet hører ikke til på opslagstavlen. Udgifter til hjælpeorganisationernes administration, transport, lokal bestikkelse (?), osv.osv. kan muligvis erodere værdien af de “gaver”, som organisationer og helt almindelige danskere i helt almindelige postnumre vælger at donere.

Om “Ø-donationen” så bliver beskåret for palmeblade eller måske hele palmen, er der stadig land og håb tilbage. 

Når den nationale danske jammer-koncert af faldende huspriser, stigende arbejdsløshed, indhug i efterlønnen, faldende produktionsrater, multimedieskat, konkurser, prisstigninger på lykkepiller, manglende sexlyst, mangel på cykelstier, løsgående muskelhunde, misligholdte skoler, tvungne madordninger i vuggestuer, lømmelpakker og bandekriminalitet samt den mørke vintertid tænkes igennem……har vi det sk……godt og stadig helv……. meget bedre end andre i udsatte områder af verden, om hvis skæbne en ø eller en ged or whatever….betyder noget ….ja ganske meget mere.

…og så er vi danske execellente til at bygge broer mellem øer…. :-) .

Next Page »

Powered by WordPress