hulegaard.eu

January 24, 2007

De fattiges pave

Filed under: Religion, Godgørenhed, Abbé Pierre — hulegaard @ 9:58 pm

Ikke mange kender navnet Henri-Antoine Groues eller Emmaus-foreningen?  

Som 19-årig søn af en rigmandsfamilie fra Lyon gav Henri-Antoine Groues afkald på familiearven for at gå i cølibat som dominikanermunk. 2. verdenskrig bragte ham udaf klosterets beskyttende mure ind i den franske modstandsbevægelse, hvor han bl.a. medvirkede til den senere præsident og general Charles de Gaulles flugt udaf Frankrig. -  I 1949 grundlagde han Emmaus-foreningen.  Denne frivillige organisation bekæmpede fattigdom og har idag afdelinger i over 50 lande. Hans næstekærlighed medførte bla. en nominering til Nobels Fredspris samt ikke mindst en næsten ubetinget og evig respekt hos sine franske landsmænd.

Således oplevede han i en alder af 90 år at være mere populær end den fransk-algeriske fodboldstjerne Zinedine Zidane.  Han døde forleden i en alder af 94 år efter at have levet sine sidste år på et pensionat i det nordvestlige Frankrig.

Frankrig har i dag mistet en  storartet skikkelse og samvittighed. En mand, der personificerede godheden.  For en gang skyld overdrev den franske præsident Jacques Chirac ikke !!!! -  Den nationale bisættelse af een af Frankrigs store sønner foregå naturligvis fra den pragtfulde Notre Dame i Paris, hvorefter han blev kørt til en kirkegaard i Normandiet.

Abbé Pierre var navnet (og hans klunsere = Emmaus-foreningen).  Jeg tror, at der venter ham en god plads hinsides…… 

Powered by WordPress