hulegaard.eu

August 12, 2009

Karim Benzema

Filed under: Real Madrid, Frankrig, Zinedine Zidane, Karim Benzema, Olympique Lyon — hulegaard @ 11:20 pm

Frankrig har som tidligere kolonimagt forstået at “allokere” store fodboldtalenter frem i de forreste rækker af den professionelle pengestrøm. I midt- og sluttresserne havde Portugal også via sit stjerne-klubhold Benfica nogle seværdige mozambikanere, men sidenhen er det reelt kun Frankrig, der optræder i denne rolle.  

Eksempler er der efterhånden mange af, heraf en del fra Maghreb-området  Den første rigtig kendte var Ben Barek i 1950erne. Dengang var professionel fodbold dog ikke i nærheden af den voldsomme medie-eksponering og de pengestrømme som de seneste årtier har vist.  De to - blandt mange - største talenter i nyere tid er vel Zinedine Zidane og aktuelt Karim Benzema.

Karim Benzema

Karim Benzema er et rent ‘produkt’ af det franske mesterhold gennem en årrække Olympique Lyonnais’ ungdomsakademi. Benzema kom til klubben i 1996. Han spiller fortrinsvis central angriber i Olympique Lyonnais’ foretrukne 4-3-3-formation, men kan også spille på både højre og venstre fløj. Blogejeren har (desværre) ikke set ham live, men kun nydt ham i TV adskillige gange. Talentet er åbenbart.

Den knap 22-årige fodboldspiller har algeriske rødder. Hans middelstørrelse på 182 cm og ca. 74 kg. gør ham velegnet i flere positioner.

Real Madrid

Ganske som (den kabylsk-fødte) Zinedane i 1990erne har verdens rigeste og een af de absolut førende fodboldklubber, spanske Real Madrid fået øje på Karim Benzema.  I forvejen har der denne sommer været gang i kasseapparatet i kongeklubben i Charmartin-forstaden til Madrid.  Stjerner som Kaka, Christiano Ronaldo og Raul Albiol er allerede for ca. halvanden milliard kroner - 1.500.000.000 -  indkøbt til den forestående sæson.  

Hertil kommer så nu kæmpetalentet Karim Benzema, som Olympique Lyon nu skulle have solgt for 260 mio. kr.  Det forlyder, at Manchester United også var ude med snøren, men for sent.

Refleksion

Den kommende sæson i den spanske Primera Division indebærer et sjældent benhårdt kapløb mellem Real Madrid og FC Barcelona. Sidstnævnte som hhv. Champions League- og nationale mestre.  Kongeklubben har yderligere udskiftet manageren. Det kostede fire millioner euro at løse Real Madrids nye træner, chileneren Manuel Pellegrini, fra sin kontrakt i Villarreal. Til gengæld får Real Madrid en mand med sammenlagt 35 års erfaring i fodboldverdenen. Pellegrini er kendt som ikke værende konfliktsky, når det gælder mandskabsbehandlingen af diverse superstjerner.

Der venter Karim Benzema en anderledes kultur end lære-årene i den stolte klub i Frankrigs næststørste by….silkebyen Lyon. Som fodboldelsker må man så håbe, at han ikke får “silke-snoren” ;-) !

Next Page »

Powered by WordPress