hulegaard.eu

November 19, 2007

Bogforum 2007

Filed under: Kultur, Bøger, Bogforum, Forfattere — hulegaard @ 11:06 am
 550 forfatternavne og mere end 750 programpunkter! Den 16. bogmesse var med sit kompakte program næsten en uoverskuelig opgave for selv den mest hærdede messegænger. (Næsten) alle kendiser, der har skrevet en bog, samt dem, der fik andre til det, en del, der gerne vil osv.:-).  Altsammen pakket ind i 25.278 besøgende på tre messedage.  
           

Bogforum2007
 
Det kulturelle feudalsystem markeres på messen som altid. De kendte snakker med og om de kendte. Enten sammen eller sammen på en af scenerne, hvor en oftest anonym interviewer, giver stikord, smiler indviet og nikker bekræftende (som en deltids-epileptiker) til svarene fra disse (oftest overreklamerede) kendiser. De fleste er medievante og derfor klar over, at det er de korte (og gerne lidt morsomme) statements, der skal afleveres fra Trane- eller Uglescenen eller hvad de nu hedder. Nogle enkelte er så selvglade i deres egen forestilling om at være ”kulturradikal”, høje oplagstal (i hvert fald en gang), at det næsten er ubærligt. 

 

Den store pris på 300.000 kr  blev givet til Carsten Jensen. Værket er en cirka 700 sider lang bog om Marstal-området på Ærø.  Området er smukt og velkendt for mig, men lad mig erkende, at hverken bogen eller dens forfatter optræder blandt de første cirka 1.000 personer på min litterære hitliste :-)                                      
                                                             
                 
Refleksion

Jeg kommer “trofast” hver gang. Jeg irriteres hver gang over, at der ikke er plads nok og spørger mig selv, hvorfor ikke Bella Center?

For nogle år siden døbte en journalist messen “det grå gulds Roskildefestival”. Ja-men, ja-men, hvor har han dog ret. Quinderne er i klart overtal. De kommer sammen og mange alene for at se deres bogstav-klistrende-idoler, enten i et arrangeret interview” på en scene eller bedre til en signering af den aktuelle nyindkøbte bog på messen.

Det er tydeligt, at købelysten efter bogprisernes liberalisering er blevet forøget. Sådan forekommer det ihvertfald.  Jeg fornemmer også en øget interesse for lydbøger, måske som et fætter-kusine alternativ til IPOD/Podcast-konceptet.

Personligt havde jeg på netsiden - som mange - planlagt hvilken dag og tidspunkt, der var flest af mine “interesser” på scenerne m.m. -  Jeg fik set, hvad jeg kom efter.  Jeg fik fortalt Politikens fremragende kulturanmelder Henrik Palle, hvor meget jeg - og sikkert mange andre - savner hans fredags-anmeldelser på TV2 morgentv. Denne 42 årige journalistiske hybrid af mørkt jakkesæt, ponyhale samt formidlingsevner langt over middel i en klart og samtidig forfriskende peformance.

Uge 46 i 2008 -  the same procedure as…… -  so long :-) !

Next Page »

Powered by WordPress