hulegaard.eu

November 14, 2007

En sand løgn

Filed under: Film, Richard Gere, Lasse Hällstrøm, Nina van Pallandt, Clifford Irwing — hulegaard @ 2:12 pm

 En sand løgn, der med afsæt i virkeligheden beretter om det 20. århundredes største litterære bedrag. I centrum for det store svindelnummer står andenrangsforfattern Clifford Irving ( Richard Gere), der i start-70’erne tager fusen på flere store forlag ved at bilde dem ind, at han skriver den excentriske milliardær Howard Hughes’ officielle selvbiografi. 

                                                                                                                                      

Nina (uden Frederik)

Snart ruller lavinen, der også inkluderer en affære mellem Irving og den danskfødte sangerinde og skuespiller Nina van Pallandt (spillet af Julie Delpy), som vi bedst kender fra den også internationalt succesrige calypso-dansktopduo Nina og Frederik, men som også nåede at spille med i Altmans The Long Goodbye og – pudsigt nok – American Gigolo sammen med Richard Gere.

Richard Gere personificerer Irving med charmen, selvtilliden og tilpas med heldige esser i ærmet. Pludseligt står han endelig med den succes og kæmpecheck, han længe har hungret efter.

Jeg er en stor Gere-fan og under ham en Oscar!

Refleksion

Det kan anskues forskelligt, om den kønne Nina van Pallandt  er offer eller skurk. Alle interesserede i dette spørgsmål kan anbefales

 http://www.berlingske.dk/article/20070404/kultur/104041154/ 

Instruktionen er lagt i kyndige hænder på den 61-årige svenske Lasse Hällstrøm, hvis største sejr i livet forekommer at være et giftermål med den svensk-internationale skuespillerinde Lena Olin . En quinde i en helt anden klasse end Nina van Pallandt….   

Powered by WordPress