hulegaard.eu

November 13, 2007

Hotel i Newcastle

Filed under: Newcastle, Nyborg, Villa Gulle, Hotel — hulegaard @ 12:51 pm

Det er varmt indenfor. Det gamle hotel har fyret op i november-kulden. Rytmisk dansemusik høres i eet af selskabslokalerne, hvor familiefesten nu har “kørt” i næsten otte timer fra frokosttid.  Restauranten ligger i stueetagen af det gamle (tidl.) missionshotel. Jeg har netop afsluttet mit velsmagende kødmåltid skyllet ned med en god flaske fra et mindre kendt vindistrikt i Bordeaux.

Restauranten og hotellet er typisk for landets provinshoteller. Ikke top, ikke bund, men god, solid og personlig betjening i såvel restaurant som hotel. Interiøret er et mix af nyere møbler og ældre mørk teaktræ.  Billeder på væggene afslører stedets highlights af seværdigheder i et tæt samarbejde med en (tysk?) kunstner, der har lavet akvarellerne. Nederst i venstre hjørne er diskret placeret et prisskilt.

Udenfor mit hotelvindue ses havnen. Det er klart i vejret. Derfor kan ses de nye boligkomplekser på havnen med moderne lejligheder med frisk havneluft og morgensolopgang. Priserne ligger i det klart øverste niveau for provinsen. Det samme gør priserne på byens to store berømte kysthoteller, hvoraf det ene er landskendt som årlig platform for politiske partikonferencer. Det er slut med dampskibe, coasters, freighters og færger. En anden tid har meldt sig med yachts og lystfiskerbåde vuggende ved det velfriserede havneområde.

De fleste af landets indbyggere har passeret denne by på vej fra hovedstaden til provinsen eller omvendt. Mit besøg skyldtes en koncert i Newcastle.

Refleksion

Jeg har boet på ganske mange hoteller i mit liv af forskellige grunde såvel i Danmark som udenlands.  Jeg har overnattet på steder, hvor en gadeluder dårligt ville have lyst til at gå op. Jeg har boet på hoteller, hvor den amerikanske præsident kom to uger senere i forbindelse med et topmøde, blot for at nævne nogle yderpunkter :-) .

Jeg synes, at det “ægte provinshotel” har en charme, hvis det er gennemført.  Et sådant eksempel oplevede jeg for nylig med  hotel Villa Gulle .  

“Newcastle” tænker det opmærksomme læser. Ja-men, ja-men næsten alt er efterhånden anglificeret, så derfor ikke Nyborg :-) .

Selskabet er forbi. Der afregnes. Alle er tilfredse. Der siges pænt farvel og tak til og fra festens genstand og hotellets ejer…..ingen siger “hej, hej”.  Det passer ligesom ikke til omgivelserne på det gode hotel i Newcastles havn. 

Jeg har lånt “kontorets” pc placeret opad restaurantens buffet til at digitalisere min oplevelser - mere “on location” kan det næsten ikke blive :-) - Vivaldis blide toner i baggrunden danner et smukt lydtapet, medens det digitale blæk formes i den sidste sætning.

 

Powered by WordPress