hulegaard.eu

November 8, 2007

Nix pille

Filed under: Politik, Fødevaremoms, Vitaminer, Kosttilskud — hulegaard @ 10:50 am

Den grå, regnfulde og blæsende november har fast tag i os. De første forkølelser - måske som følge af den dårlige sommer - har allerede angrebet sygedags-statistikken. Mange familier og singler tænker: Skal jeg tage en vitaminpille?

For eller imod

Mange læger og diætister m.fl. fortæller os, at hvis vi bare spiser sundt og varieret, er det unødvendigt med vitamin-tilskud. Gør vi så det?   Får vi dækket vores behov hver dag af A, B1, B2, B6, B12 samt C, D og E-vitaminer samt mineraler?  Får vi sollys nok?

Mange af de såkaldte sporstoffer i maden findes således ikke i vitaminpillerne. Det samme gælder fibre, der primært balancer vores blodsukker.

Overfor dette står mange alternative behandlere og helsekostforretninger, der forsikrer os på messer o.lign., at vores “system kræver et tilskud”.  Jeg har såmænd også fået nogle læger (hårdt presset) til at indrømme, at også de tager kosttilskud :-) .

Refleksion

Sandheden ligger nok i feltet mellem de to yderpunkter. Vores klima og daglige kostindtag (hvis vi nu er ærlige!) er ikke  altid befordrende for tilskud. Personligt tror jeg på et mix af en multipille og mulig varieret kost.

 

Sidstnævnte kunne passende støttes op i den aktuelle gavebod fra politikerne: Differencier fødevare-momsen, således at f.eks. frugt og grønt kun betaler 15 pct. - det var det et sundt signal!

 

Powered by WordPress