hulegaard.eu

October 24, 2007

Vivian Sessoms

Filed under: Musik, Jazz, Vivian Sessom, Mads Bærentzen — hulegaard @ 9:29 pm

For første gang i Danmark præsenterede byens fortrinlige kulturhus den amerikanske sangerinde Vivian Sessoms i samarbejde med Mads Bærentzens trio. Hun har tiltrukket mere og mere opmærksomhed på New Yorks musikscene, og i efteråret 2007 udgiver hun sit første jazzalbum i eget navn, efter at have medvirket på en række pop- og R&B-udgivelser. Vivian Sessoms har ligeledes i en årrække har været en meget efterspurgt sanger, bla. i samarbejde med Stevie Wonder, Michael Jackson, Sinead O’Connor og popidolet Rob Thomas.

Lidt mere om V.S…..

Debutalbummet er lavet i samarbejde med hendes mand, sangskriveren og produceren Chris Parks, der blandt andet har arbejdet for sangerinden Dianne Reeves, der tidligere har gæstet Danmark. Nu har flere af de store amerikanske pladeselskaber vist stor interesse for Vivian Sessoms og hendes meget personlige jazzudtryk. Hendes kommende udgivelse, der blev indspillet i oktober 2006 med en lang række fremragende New York-musikere samt den danske pianist Mads Bærentzen, ventes at give hende et internationalt gennembrud, og det er blandt andet en del af materialet herfra, der præsenteres denne aften.

Vivian Sessoms har det ikke fra fremmede. Begge forældre var musikere, hendes far, der spiller percussion, var blandt andet en overgang medlem af legendariske James Browns band, og moderen har ernæret sig som sangerinde på et utal af studiesessions og jingles i New Yorks musikindustri.

Hun akkompagneredes af Mads Bærentzen og hans trio. 

Mads Bærentzen Trio har siden debuten i 1997 udgivet 4 cd’er og opnået stor popularitet i både ind- og udland. Trioen har henrykket publikum med dens smagfulde og iørefaldende repertoire. Mads Bærentzens arrangementer af både egne og særligt udvalgte sangperler leveres med et gyldent “touch” og fabelagtigt anslag, der hurtigt får publikum til at læne sig behageligt tilbage og bare stor-nyde musikken. Mads Bærentzen har på kort tid markeret sig som en af Danmarks mest personlige pianister. Hans varemærke er vellyd, og hans mesterlige anslag og smagfulde harmoniske sans har altid høstet respekt og gode anmeldelser.

(Uddrag af anmeldelser i kombination med egen tekst)

Refleksion

Aftenens musik bestod således af Vivian Sessoms (US) – vocal; Mads Bærentzen – piano; Lennart Ginman – bass; Kristian Leth – drums.  Der var indimellem interessante takter, men - erkendt - jeg mangler altid saxophonen til en sådan type koncert.

Vivian Sessoms jazz-rytme fejlede forsåvidt ikke noget. Efter hvert nummer klappede hun af sin egen og musikernes kompetencer; dog lidt dæmpet af en sammenrullet papirserviet mellem sine rødbrune håndflader.

Måske var det fuldmånen udenfor, måske savnede jeg sax´en for meget, men jeg gik i pausen, forøvrigt ikke som den eneste….

Powered by WordPress