hulegaard.eu

December 6, 2009

Christina Dahl i Vanløse

Filed under: Politik, Jazz, Christina Dahl, Carsten Dahl, Jesper Lundgaard, Vanløse — hulegaard @ 4:32 pm

Vanløse er en bydel i Københavns kommune. Indbyggerantallet har i mange år ligget ret stabilt i dette “sølvbryllupsområde”, nærmere bestemt omkring 35.000 indbyggere. En mini-pejling på Hovedstadskortet fortæller, at bydelens grænser mod nord er Brønshøj-Husum og Bispebjerg, mod øst Frederiksberg og mod syd Valby. Med lidt finurlighed kan påstås, at grænsen mod vest er Hvidovre og Rødovre, eftersom Damhussøen hører ind under Vanløse-bydelen. 

Blogejeren er i to perioder af sit liv kommet ganske meget i denne varierende bydel, hvoraf kernepunktet med indkøb og kultur og kommunikation strækker sig udfra Vanløse station. Samme station er endestation for de to metrolinier M1 og M2. I en spytklats afstand fra stationen ligger Vanløses kulturhus, hvor tenorsaxofonisten Christina Dahl med trio underholdte en hverdagsaften i december måned.

Christina Dahl i Vanløse

Christina Dahl er en af de mest respekterede tenor-saxofonister herhjemme og sammen med en drøm af en rytmegruppe, har hun gang på gang henrevet diverse spillesteder. Trommerne beherskes af Morten Lund, en af Danmarks mest efterspurgte trommeslagere, som har spillet med mange af de helt store som Lee Konitz, Toots Thielemanns og Dexter Gordon. Og bassist Jesper Lundgaard kan prale af både at have akkompagneret Chet Baker og John Scofield.

Som instrumenteringen viser, spiller Christina Dahl ikke i en traditionel jazzkonstellation, hvor et klaver gerne plejer at lægge den harmoniske bund under saxofonen eller et andet lead-instrument. Trio-formatet uden klaver lægger op til en anden harmonisk frihed og dynamik. Dét udnytter Christina Dahl Trio til fulde med et luftigt og legende samspil. Repertoiret består af standards og egne kompositioner af Christina Dahl. (Kulturhuset)

Refleksion

Trioen var lettere ændret, eftersom trommeslageren Morten Lund var febril.  Han erstattedes af ingen ringere end saxofonistens mand - Carsten Dahl.  Enhver, der har oplevet (og nydt) denne klavervirtuos i jazz-regi vil vide, at det var en “tung dreng”, der var stand-in på trommerne og gjorde det - næsten selvfølgeligt - fortrinligt.

Den snart 55-årige jazz-veteran Jesper Lundgaard på kontrabas er altid en nydelse. Og den feminine frontfigur - vel Danmarks bedste quindelige jazz-saxofonist - Christina Dahl er lige så sympatisk og talentfuld som hun er høj.

Længere henne på 1ste række ved siden af blogejeren sad en 70+ velholdt dame. Tydeligt var det, at hun havde glædet sig til denne aften. Hun medbragte 2 taperecordere, der optog synkront (tænk, hvis den ene gik i stykker, ja….ik´sandt ;-) ).  Samtidig knipsede hun løs med sit digitale kamera.  Det generede ikke den rutinerede trio. Måske kun den juledekorerede og lysblink-skiftende snemand, der var placeret på een af højtalerne. ;-) .

Har læseren glæde ved jazz og kvalitet i forening, er Christina Dahl m. trio et sikkert valg! Det samme er også hendes mand Carsten Dahl, der kører turné med Hanne Boel de kommende måneder i DK.

Next Page »

Powered by WordPress