hulegaard.eu

October 24, 2007

A-B-C-D-E-F….

Filed under: Politik, Velfærd, Folketingsvalg, Regering, Vindbøjtel, Kvalitetsreform — hulegaard @ 12:05 pm

Vi har alle siddet med vand og/eller créme i håret og terpet denne bogstavsremse, der fortsætter til det danske bogstav Å.  Over Å´en for at hente vand siger man. Politisk har Skandinaviens mindste land vel oplevet en sand hoppen mellem åen (= midten af dansk politik) gennem især de seneste par år; også Ny Alliance er et bevis på dette.

FV - tirsdag d. 13/11-2007

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) udskrev i dag folketingsvalg.  Første forsøg blev formentlig bremset af den “ubelejlige skattedebat” i eftersommeren.  Nu synes der at være lidt mere ro. Ubehagelige emner som (afviste) asylbørn er midlertidig på plads. Udenrigspolitisk er de fleste soldater kommet hjem fra Iraq; foreløbig er kun ganske få hjemvendt i ligposer fra såvel Iraq som nu Afghanistan.

Kvalitetsreformen skal have den rette politiske platform (læs: Partierne skal bankes på plads til accept). Vi skal ikke stemme i foråret 2008, medens x tusinder skrigende offentlige ansatte brøler slagord i løn-demonstrationer på landsplan.  Vi skal… - vi holder her, jeg tror, at de fleste har forstået statsministerens “motivation” til at spørge dig og mig, “hvordan det går og hvordan det skal gå fremover”. 

Vindbøjtel?

I dag så jeg ordet anvendt af en blogindehaver.  Jeg havde glemt betydningen, som slået op udviste: “En vindbøjtel er en person der enten er opblæst eller skifter mening som vinden blæser. Betydningen opblæst kommer af den tyske betydning af ordets rod som er en taske eller pung fyldt med luft. Betydningen med at skifte mening kommer af ordets lydbillede “noget der bøjer af for vinden” og bliver mere og mere anvendt.”

Refleksion

Er de danske politikere vindbøjteler? Tænker de kun i strategier, spin, skattelettelser, lønstigninger, ventelister, broer og asfalt samt velfærd med varme hænder - altsammen i det “rette klima”? 

Står valget mellem socialdemokratiet og socialdemokratiets light = Venstre?  Er alternativerne til VK (og O) A+B støttet af F? Eller vil Ny Alliance komme til at betyde noget? -  De mange spørgsmål bliver vendt og forsøgt besvaret, inden cirka 3,3 mio. danskere skal afgive deres stemme.

De fleste valgmøder er - i min optik - spild af tid. En ophobning af gentagelser, smigrer, smil og løfter, der ofte glemmes, når valgbusserne kører i garagen. Jeg kan helt gratis fortælle den tålmodige læser - IKKE hvem jeg stemmer på, men HVORDAN jeg beslutter mig.

Med regelmæssige mellemrum læser jeg Ib Garodkins “Håndbog i politik”, hvor partiernes politik på omkr. 30 nøgleområder gennemgås.  Jeg udvælger mig 12-13 kerneområder, der har min interesse. Herefter screenes partiernes generelle opfattelser med mine egne. Point med vægte uddeles. Det kan måske forekomme noget omstændigt, men resultatet udviser faktisk ganske klart, hvilken politiske platform, der mest matcher mine holdninger.

Powered by WordPress